EYT, taşerona kadro, asgari ücret ve daha fazlası için geri sayım başladı! Milyonlarca kişi bu tarihi bekliyor!

Milyonlarca vatandaşın gözü kulağı bu düzenlemelerde. EYT, asgari ücret, taşeron ve sözleşmelilere kadro ve daha birçok konuda çalışmaların detayları ortaya çıktı. Sadece 2 ay kaldı…

EYT, taşerona kadro, asgari ücret ve daha fazlası için geri sayım başladı! Milyonlarca kişi bu tarihi bekliyor!

Türkiye’nin gündeminde geniş yer kaplayan EYT, taşeron ve geçici işçilerin kadroya alınması konusunun yanında asgari ücret tartışmaları da dikkat çekiyor. 2023 yılına az bir süre yeniden gündeme gelen meselelerin çözümünde ise çalışmalara hız verildiği açıklamaları peş peşe geldi. Özellikle EYT konusunda çözümün ne zaman geleceği büyük bir merak konusu.

Memur, işçi, emekli, EYT ve asgari ücretli çalışan tüm vatandaşları ilgilendiren yeni düzenlemeler için sadece 2 aylık bir süre kaldı. Meclis’ten geçerek yasalaşması beklenen pek çok konuda yeni detaylar ise gündeme gelmeye devam ediyor.

İLK SIRADA SÖZLEŞMELİ PERSONELLER VAR

EYT, taşerona kadro, asgari ücret ve daha fazlası için geri sayım başladı! Milyonlarca kişi bu tarihi bekliyor! - Resim : 1

EYT ve asgari ücretten önce ilk sırada sözleşmeli personellerin kadroya alınmasına ilişkin çalışmaların yer aldığı ifade ediliyor. Türkiye’de yaklaşık 120 bin taşeron ve 50 bin geçici işçi için yapılacak kadro çalışmasına ilişkin geri sayım resmen başladı. Kasım ayı itibariyle başlaması beklenen süreçte binlerce kişinin kadroya alınmasına dair düzenlemeler yer alıyor.

Konuya ilişkin hükümet kanadından gelen açıklamalar ise yeni yıldan önce geçici işçi ve taşeronların kadroya alınmasına dair çalışmalarının tamamlanabileceğine dair sinyaller verilmişti. Söz konusu meselelere ek olarak ayrıca asgari ücret konusu da tartışılıyor.

ASGARİ ÜCRET ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Milyonlarca vatandaşın yakından takip ettiği bir diğer konu ise asgari ücret zammı oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 13 Ekim’de yeni asgari ücret rakamları ile ilgili önemli detaylar vermişti. Enflasyondan kaynaklanan tahribatın ortadan kaldırılmasına yönelik bir düzenleme yapılacağı aktarılıyor.

EYT NE ZAMAN ÇIKACAK?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) konusunda çalışmaların devam ettiğine işaret eden Bakan Bilgin, Aralık ayının ilk haftasında çalışmanın biter bitmez Meclis’e geleceğini ifade etti. Düzenleme kapsamında hangi formüllerin olacağı ise merak konusu. Toplamda 4 milyon kişinin düzenleme kapsamında yer alması bekleniyor.