Esfender Korkmaz duyurdu! Dolarda panik başladı bir gecede 50 lira olabilir

Ekonomi piyasasının en çok takip edilen isimleri arasında gösterilen Esfender Korkmaz, geçtiğimiz günlerde dolar kuru adına yaptığı açıklamalarla herkesi şaşırtmayı başarmıştı. Ünlü ekonomist, dolar kurunun yaşayabileceği 3 farklı senaryoyu ortaya koyarak herkesin dikkatli olması gerektiğini ifade etti. İşte, uzman isim Esfender Korkmaz tarafından yapılan son dolar kuru tahminlerinin merak edilen tüm detayları.

Esfender Korkmaz duyurdu! Dolarda panik başladı bir gecede 50 lira olabilir

Milyonlarca yatırımcının dolar kuru adına sıklıkla takip ettikleri isimlerin başında gelen Esfender Korkmaz, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalarla herkesi şok etmeyi başarmıştı. Ünlü ekonomist, dolar kurunun önünde üç farklı seçenek olduğunu ifade ederek gerekçeleriyle birlikte hangi seçeneklerin nasıl koşullarda gerçeğe dönebileceğini açıkladı.

Piyasalar adına en doğru tahminleri yaptığı bilinen Esfender Korkmaz, şimdilerde yeni dolar kuru analizlerini de ortaya döktü. Kur farkının belirli koşullar göre değişim gösterebileceğini ifade eden ünlü ekonomist, bu şartların neler olduğunu da tüm takipçileriyle paylaştı. İşte, piyasaların dahi ismi Esfender Korkmaz tarafından yapılan son dolar analizlerinin merak edilen tüm detayları.

Esfender Korkmaz üç farklı ihtimalin üzerinde durdu!

Dolar kuru adına yaptığı açıklamalarla herkesi şaşırtmayı başaran Esfender Korkmaz, genel olarak 3 farklı senaryonun üzerinde durmayı tercih etti. Ünlü ekonomist tarafından açıklanan ilk seçenek, siyasi iktidarın bir program hazırlayıp IMF’ye sunması veya erken seçim kararı alması haline dolar kurunun 15 liranın da altına düşeceğiydi. Korkmaz’ın sunduğu ikinci seçecek, yıl sonuna kadar ülkemize kayıt dışı emanet döviz girişi olması halinde dolar kurunun 25 liranın altında kalacağıydı. Fakat ünlü ekonomistin en korkutan senaryosu ise siyasi iktidarın herhangi bir önlem almayarak Türkiye’nin dış borçlanmalarında temerrüde düşmesiyle dolar kurunun bir gecede 50 lira olması ihtimaliydi. Şimdilerde milyonlarca vatandaş, bu senaryolardan hangisinin yolda olduğunu merakla beklemeye başladı.

Esfender Korkmaz duyurdu! Dolarda panik başladı bir gecede 50 lira olabilir - Resim : 1

Esfender Korkmaz çalkantılı süreçte herkesin dikkatli olması gerektiğini ifade etti!

Dolar kuru adına ekonomi takipçilerine farklı senaryolar çizen Esfender Korkmaz, yatırımcılara tavsiyeler vermeyi de ihmal etmedi. Ünlü ekonomist, şu an için dolar kurunda çalkantılı hareketlerin devam edeceğini ifade ederek siyasi kişiler tarafından yapılan açıklamalara göre yatırımların gerçekleştirilmesi gerektiğini ifade etti. Yakın zamanda kur farklarının nasıl bir şekil alacağı konusunda mantıklı bir tahmin yapmanın imkansız olduğunu belirten ünlü isim, yatırımcıların mutlaka temkinli adımlar atmaları gerektiğini söyledi.

Esfender Korkmaz duyurdu! Dolarda panik başladı bir gecede 50 lira olabilir - Resim : 2

Etiketler: ekonomi, dolar