En düşük emekli maaşına asgari ücret ayarı yapılacak! Milyonlarca emeklinin beklediği haber yeni geldi

Emekliye yapılan yüzde 25'lik zam daha hesaplara yatmadan buhar olmuş ve tepki çekmişti. Emeklinin beklediği zam haberi az önce geldi. Emekli aylığına asgari ücret ayarı geliyor.

En düşük emekli maaşına asgari ücret ayarı yapılacak! Milyonlarca emeklinin beklediği haber yeni geldi

2023 Temmuz ayı ile birlikte memur ve emekli aylıklarına da zam geldi. Açıklanan enflasyon rakamlarının ardından emekliye Temmuz ayında yüzde 25 oranında zam yapıldı. Bu zam emekli vatandaşlar tarafından yetersiz bulundu ve zamla birlikte tartışmalar da başladı. Emekliye yüzde 25’lik zam yasalaşırken tartışmalar ise hala devam ediyor. Emekliye seyyanen zam konusu gündemdeki yerini korurken emekli maaşlarına yeni düzenleme için çağrı üstüne çağrı geliyor. Son olarak ise emekli maaşlarının en düşük emekli maaşının asgari ücretle aynı olması gerektiği yorumları gündemde. En düşük emekli maaşı için gündeme gelen asgari ücret seviyesi milyonlarca emekliyi de heyecanlandırdı.

EMEKLİ AYLIKLARINA YÜZDE 25’LİK TEMMUZ ZAMMI

Milyonlarca emeklinin merakla beklediği Temmuz zammı, TÜİK’in enflasyon rakamlarını açıklamasıyla birlikte netleşti. Temmuz ayında emekli maaşları için yüzde 25’lik zam kararlaştırıldı. Yüzde 25 oranındaki zam yasalaşırken bu oran emekli vatandaşların beklentisini karşılamadı ve zamla birlikte tartışmalar da başladı. Yetersiz gelen zam oranının ardından emekliye seyyanen zam talebi gündeme gelmeye başladı. Emekli vatandaşlar için seyyanen zam çağrıları gelmeye devam ederken 7.500 TL olan en düşük emekli maaşı için asgari ücret seviyesine çıkarılsın yorumları yapılmaya başlandı.

 En düşük emekli maaşına asgari ücret ayarı yapılacak! Milyonlarca emeklinin beklediği haber yeni geldi - Resim : 2

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI ASGARİ ÜCRET SEVİYESİNE ÇIKARILSIN TALEBİ

Emeklinin Temmuz zammı yüzde 25 olarak açıklandı. En düşük emekli maaşının 7.500 TL’de devam etmesiyle birlikte yeni tartışmalara yol açtı. Emekli zammı gündemdeki yerini korurken seyyanen zam konusu da tartışılmaya devam ediliyor. Uzman isimler de emekli aylıklarına yapılan zammı ve en düşük emekli maaşı ile ilgili değerlendirme ve yorumlarını da dile getiriyor. Gelen yeni yorum ve talepler arasında 7.500 TL olan en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine yükseltilmesi konusu da yer alıyor.

 

En düşük emekli maaşına asgari ücret ayarı yapılacak! Milyonlarca emeklinin beklediği haber yeni geldi - Resim : 4

 

EMEKLİYE SEYYANEN ZAM GÜNDEMİ

Aylıkların zamlandığı Temmuz ayında asgari ücrete yüzde 30 oranında Temmuz ara zammı yapıldı. Memur maaşlarına ise yüzde 17.55 zamma ek seyyanen zam uygulandı. Emekli maaşları da Temmuz ayında yüzde 25 oranında zamlandı. Ancak emekli maaşlarına yapılan zam yetersiz bulundu ve seyyanen zam talepleri arttı. Özellikle 7.500 TL olan en düşük emekli maaşı için yeni bir düzenleme çağrıları gelmeye başladı. Uzmanlar da Temmuz ayında emekli vatandaşlara yapılan zammın yetersiz olduğunu ve memura yapılan seyyanen zammın emekliler için de yapılması gerektiğine dair yorumlarda bulunuyor. Emeklilerin alım gücünün düşük olduğuna dikkat çeken uzmanlar, seyyanen zammın en düşük emekli maaşına eklenmesinin doğru olabileceğine dair yorumlar yapıyor. Ayrıca gelen yorumlar arasında en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine yükseltilmesi gerektiğine dair ifadeler de yer alıyor. Uzman isimler, en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyelerinde olması gerektiğini savunurken maaşların en az 11.350 TL gibi bir rakama çıkarılmasını talep ediyor.