Emekli ve memurlara müjde! Emekli ve memura 1 Ağustos’ta rekor zam geliyor: Müjdeli haber az önce geldi

Memur ve emekliye yeni zam müjdesi az önce yapılan açıklama ile geldi. 1 Ağustos'ta çok önemli. rekor bir zam daha geliyor.

Emekli ve memurlara müjde! Emekli ve memura 1 Ağustos’ta rekor zam geliyor: Müjdeli haber az önce geldi

Emekli ve memura yeni müjde. Maaşlara dev zam geliyor. Nefesler tutuldu, geri sayım başladı. Tarih 1 Ağustos 2023 olarak açıklandı. Maaşlar sil baştan değişecek, memur ve emeklinin ek zam oranları yeniden belirlenecek. Tam 6 milyon kişiyi ilgilendiren son dakika gelişmesinin detayları netleşti. Toplu sözleşme görüşmeleri için az önce açıklama geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı vedat Işıkhan milyonları ilgilendiren duyuruyu yaptı. İşte memur ve emekli maaş zammı son dakika gelişmeleri…

Memur ve emekliye yeni müjde var. Toplu iş sözleşmesi görüşmeleri için tarih verildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan Az önce açıklama yaptı. 6 milyon kamu çalışanı ve memur emeklisi için kritik Tarih 1 Ağustos 2023. Memur ve memur emeklisinin Toplu sözleşme görüşmeleri bu tarihte başlayacak. İşte son dakika gelişmesinin detayları…

 

Emekli ve memurlara müjde! Emekli ve memura 1 Ağustos’ta rekor zam geliyor: Müjdeli haber az önce geldi - Resim : 2

MEMUR VE EMEKLİYE BİR ZAM DAHA GELİYOR

Son dakika haberine göre, Türkiye'deki milyonlarca memur ve memur emeklisi için maaş zammı konusu, kamuoyunun merakla beklediği bir gelişmeye dönüştü. TÜİK (Türkiye İstatistik Kurumu), 2022 ocak-haziran dönemi altı aylık enflasyon rakamlarını açıkladı ve buna göre SSK, Bağ-Kur ve tarım emeklileri, yılın ikinci yarısında maaşlarını yüzde 19.77 oranında zamla alacaklar. Benzer şekilde, memur emeklileri de yüzde 17.55 oranında zam alacaklar.

Emekli ve memurlara müjde! Emekli ve memura 1 Ağustos’ta rekor zam geliyor: Müjdeli haber az önce geldi - Resim : 3

GÖZLER 1 AĞUSTOS TARİHİNDE

Ancak, memur ve emekli maaş zamları yalnızca Temmuz 2023 için belirlendi. Şimdi gözler 1 Ağustos'ta başlayacak olan toplu sözleşme görüşmelerine çevrildi. Memur-Sen, bu görüşmelerde KDV, ÖTV, akaryakıt fiyatları ve enflasyon karşısında daha yüksek bir zam talep ediyor.

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, sözleşme görüşmelerinde maaş artış oranlarının yanı sıra memurlara kira yardımının da verilmesi talepleri olduğunu belirtti. Ayrıca, en düşük memur maaşının, en düşük kamu işçisi ücretinden düşük olmaması ve 1. dereceye yükselen tüm memurlara 3600 ek gösterge verilmesi gibi konular da masaya taşınacak. Sendikanın teklif dosyasında mühendisler, müdürler, şefler ve diğer teknik personel başta olmak üzere ihmal edilen tüm grupların talepleri de yer alıyor.

 

KRİTİK GÖRÜŞMELER MİLYONLARI İLGİLENDİRİYOR
Toplu sözleşme görüşmelerinin sonucu, milyonlarca memur ve emekli için hayati önem taşıyor. Maaş artışları ve sosyal haklarla ilgili yapılacak görüşmeler, kamu çalışanlarının ve emeklilerin yaşam standartlarını büyük ölçüde etkileyecek. 1 Ağustos tarihinde başlayacak olan bu kritik görüşmeler, tüm kesimlerin dikkatle takip ettiği bir konu olarak gündemde yer alıyor.