Emeklileri üzen haber: Torba yasadan seyyanen zam çıkmadı! Memur ve emekliye zam teklifi Meclis'ten geçti, işte detaylar

TBMM memur ve emeklilere zam teklifi kabul edildi. SSK, Emekli Sandığı ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 25 zam öngören düzenleme değişiklik yapılmaksızın, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilirken emeklileri üzen haber geldi. Detaylar haberimizde…

Emeklileri üzen haber: Torba yasadan seyyanen zam çıkmadı!  Memur ve emekliye zam teklifi Meclis'ten geçti, işte detaylar

MHP lideri Bahçeli, emeklilere yapılan maaş artışının 'makul ve yeterli' bulunmadığını söyleyerek "8 bin 77 TL liralık seyyanen artışın, kök ücrete ve aynısı ile emekli maaşlarına yansıtılmasıdır" demişti. SSK, Emekli Sandığı ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 25 zam öngören düzenleme değişiklik yapılmaksızın, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Emekli ve memur maaşları için yapılan zam paketini içeren torbadan seyyanen zam çıkmadı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin grup konuşmasında dile getirdiği memurlara verilmesi öngörülen 8 bin 77 liralık seyyanen zammın kök ücretlerine yansıtılması ve aynı tutarda emeklilere de seyyanen zam yapılması önerisinin ardından gözler TBMM'ye çevrildi.

SSK, Emekli Sandığı ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 25 zam öngören düzenleme, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Emekli ve memur maaşları için yapılan zam paketini içeren torbadan seyyanen zam çıkmadı.

Söz konusu madde değişiklik yapılmadan kabul edildi. SSK ve Bağkur emeklilerine ilişkin 18. maddede MHP çekimser kaldı.

 

DÜN DE MEMUR EMEKLİLERİ İLE İLGİLİ MADDE KABUL EDİLMİŞTİ

Dün de memur emeklilerine yüzde 25 zam yapılması ve memurlara 8 bin 77 TL seyyanen zam yapılmasına ilişkin maddeler kabul edilmişti.

BAHÇELİ NE DEMİŞTİ?

MHP lideri Bahçeli, partisinin grup toplantısında “Emeklilerimize verilen yüzde 25’lik maaş artışı gördüğümüz kadarıyla makul ve yeterli bulunmamıştır. Açık ve samimi teklifimiz, memur maaşlarına ilavesi planlanan 8 bin 77 liralık seyyanen artışın, kök ücrete ve aynısı ile emekli maaşlarına yansıtılmasıdır” diye konuşmuştu.

 

 

 

Etiketler: Emekli, zam, tbmm