Elektrik faturasını ödeyemeyenler bu haberi mutlaka okusun! Elektrik faturası affı gündeme geldi! Her an TBMM’den geçebilir!

Elektrik borcu olan vatandaşları ilgilendiren bir gelişme bugün TBMM kulislerinden geldi. Elektrik borcu için yeniden yapılandırma gündemdeyken; borçların geri ödenmesi için sağlanacak olan avantajlar açıklandı.

Elektrik faturasını ödeyemeyenler bu haberi mutlaka okusun! Elektrik faturası affı gündeme geldi! Her an TBMM’den geçebilir!

Pandemiden bu yana vatandaşların ödemekte zorlanmaya başladığı elektrik, doğalgaz, internet ve telefon faturalarına ilişkin biriken borçları affetmek için harekete geçen hükümet, geçtiğimiz günlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi ya da kısa adıyla TBMM’ye gelen torba yasayla 2 bin TL’ye kadar borcu olanlara müjdeli haberi vermişti. Hükümet yetkililerinden bu kez müjde 2 bin TL’nin üzerinde borcu olanlara da geldi.

Özellikle son zamanlarda elektrik faturasının artan maliyeti nedeniyle pek çok vatandaşın faturalarını ödemekte zorlandığı biliniyordu. Bunun üzerine icra affı hamlesini gerçekleştiren hükümet yetkilileri, bu kez 1,6 milyar TL değerinde tahsis edilmeyen elektrik borçlarının giderilmesi için harekete geçti. Borçların yapılandırmasını gündeme alacağı öğrenilen TBMM’nin yeni düzenlemeye ilişkin düşüncesi de ortaya çıktı.

BU KEZ BORÇLARIN YAPILANDIRMASI GÜNDEME ALINDI

Elektrik faturasını ödeyemeyenler bu haberi mutlaka okusun! Elektrik faturası affı gündeme geldi! Her an TBMM’den geçebilir! - Resim : 1

Geçtiğimiz haftalarda TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda oylanan 52 maddelik torba yasa teklifinin kabulünün ardından 2 bin TL ve altında fatura borcu olan kişilerin icra affından yararlanacağı öğrenilmişti. Bu desteğe ilişkin çalışmalar devam ederken; hükümet cephesinde bu kez 2006 yılından bu yana tahsil edilemeyen 1,6 milyar TL’lik elektrik borcunun tahsili için yapılandırma hamlesi geldi.

1 milyar TL’den fazlası tarımsal sulama kaynaklı ve 600 milyon TL’sinin ölen ya da ortadan kaybolan kişilere ait olduğu 1,6 milyar TL’lik elektrik faturasının tahsili için yeni bir destek paketi geliştiren hükümetin hane borçlarının silinebilmesi için elektrik borçlarının anapara üzerinden 3 yıllık tahsisle yeniden yapılandırması için harekete geçtiği öğrenildi. Enerji krizine ilişkin de açıklamalar yapan hükümet yetkilileri, enerjide yatırım yapılması gereken yeni alanları açıkladı.

AK PARTİ KURMAYLARI ENERJİDE YENİ DESTEK HAMLESİ İÇİN HAREKETE GEÇTİ

Konuyla ilgili açıklamalarında “Hidrojen özellikle yenilenebilir enerjide gazı kısmen ikame edebilecek bir yakıt olarak ön plana çıkıyor. Avrupa Birliği hidrojenin gazın yerine geçmesi için şu anda 250 milyar avro kaynak ayırıyor. Avrupa’da şu anda toplam borulardaki gazın içine yüzde 20 hidrojen katıyorlar” ifadelerini kullanan AK Parti kurmayları, Yenişafak’ta yer alan habere göre; hidrojen yatırımı yapmak isteyen yatırımcılara yasal zemin oluşturmak ve teşvik vermek için harekete geçti.

Öte yandan AK Partili kurmaylar, enerji krizinde Türkiye’nin önemine değinerek; “Avrupa şu anda ‘gazdan kurtulalım, her şeyi artık elektrikle çalıştıralım, hidrojeni ekonomik hale getirelim ve hidrojene geçelim’ diyor. Bu dönüşüm için kısa dönemde 500 milyar dolar ayırıyor. Türkiye bu dönüşüme en hızlı bir şekilde adapte olabilecek ve yönetebilecek bir ülke. Rüzgârı ve güneşi verimli olan bir ülke. Türkiye bu enerji kırılmasında piyasa yapıcı ülke olarak öne çıkabilecek potansiyele sahip” açıklamalarında bulundu.

Etiketler: elektrik faturası, aff, tbmm