Elektrik faturalarında 260 TL indirim olacak: Elektrik faturası yüksek gelenlere müjdeli haber geldi! Kimler elektrik faturası indiriminden yararlanabilir?

Elektik faturası yüksek gelenlere müjdeli haber geldi. Şartları uyan hanelere 260 TL indirim olacak. Peki kimler elektrik faturası indiriminden yararlanabilir? Elektrik yardım başvurusu nereye yapılır? Detaylar haberimizde…

Elektrik faturalarında 260 TL indirim olacak: Elektrik faturası yüksek gelenlere müjdeli haber geldi! Kimler elektrik faturası indiriminden yararlanabilir?

Çok önemli bir duyuru yapıldı. PTT'ye başvurarak destekten yararlanılabileceği bildirildi ve elektrik faturalarında indirim olacağı ifade edildi.

Elektrik faturasında adı soyadı bulunanlar için çok önemli bir duyuru yapıldı. Bu duyuruda ihtityaç sahibi vatandaşlara önemli bilgiler verildi ve elektrik faturası destek ödemeleri yapılacağı bildirilirken ödemelerin ise 130, 173, 216 ve 260 TL arasında değişiklik gösterdiği ifade edildi.

KİMLER YARARLANABİLİR?

3294 ve 2022 sayılı Kanunlar kapsamındaki düzenli sosyal yardımdan faydalanan aileler bu desteği alabildiği belirtilerek düzenli merkezi yardım ve aylıklara (Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Düzenli Nakit Yardım Programı (EVEK), Muhtaç Asker Ailelerine Yönelik Düzenli Nakit Yardım Programı (MAAY), Öksüz/Yetim ve Asker Çocuğu Yardım Programı (ÖYAÇ), Şartlı Eğitim – Şartlı Sağlık Yardım Programı (ŞESY), Çoklu Doğum Yardım Programı, Kronik Hastalık Yardım Programı, Engelli Aylıkları, Yaşlı Aylığı, Engelli Yakını Aylığı, Silikozis Aylığı) ilişkin hak sahipliği belirlenen ve bu hak sahipliği devam eden hanelerin yararlanabildiği ifade edildi.

KONTROL SAĞLANACAK

Faturasıyla PTT’ye gidene ödendiği de aktarıldı.

Tüm bunlarla beraber bu yardımı almak için herhangi bir başvuru yapılmasına gerek bulunmadığı ifade edilerek kimlik kartı ve elektrik faturası ile PTT şubesine gitmek yeterli olduğu ve sistem üzerinde kontrol sağlandıktan sonra ödemeler verildiği aktarıldı.