Ekonomist Selçuk Geçer, yıl sonu dolar tahminini güncelledi: O tarihte 25 TL olacak, enflasyon ise…

Hem yatırımcılar hem potansiyel yatırımcılar hem de sade vatandaş tarafından yakından takip edilen piyasa uzmanlarından birisi olan Ekonomist Selçuk Geçer, BDDK kararından sonra gerileme kaydeden ekonomi piyasalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Ekonomist Geçer’in açıklamaları endişelendirdi.

Ekonomist Selçuk Geçer, yıl sonu dolar tahminini güncelledi: O tarihte 25 TL olacak, enflasyon ise…

Bir süredir yukarı yönlü hareketler sergileyen ve 2021 yılında yapılan Merkez Bankası piyasa müdahaleleri ile geliştirilen yeni kur korumalı TL vadeli mevduat sistemi kapsamında kısa bir aralık için gerileyen ekonomi piyasaları, vatandaşları endişelendirecek seviyelere doğru hareket etmeye başladı.

Geçtiğimiz yılın aralık ayında dolar kurunun 18 TL, euro kurunun 20 TL, sterlin kurunun 23 TL ve gram altının bin TL seviyelerine kadar yükselmesi, gündelik hayat akışı içerisinde satışa sunulan hizmetlerin ve diğer hizmet ürünlerinin yüksek oranlarda zamlanmasına ve sonuç olarak fahiş fiyatlandırmaların ortaya çıkmasına sebep olmuştu. O dönem içerisinde alım gücü hızla düşen ve bir anda nakde olan ihtiyaçları artan vatandaşlar, Türkiye ekonomisi ve dolayısı ile de kendi ekonomileri hakkında bilgi sahibi olabilmek adına uzman yorumlarına sığındı.

Yeni dönemde de Rusya- Ukrayna savaşının devam ediyor olması, FED yetkililerinin arka arkaya faiz artırımı kararı almaları ve diğer faktörler çerçevesinde endişeleri süren ve sık sık uzman yorumlarını araştıran vatandaşlar, yeni aya kötü bir değerlendirme ile başladı. BDDK’nın son verdiği kredi kararı kapsamında piyasaların anlık gerilemesini değerlendiren Ekonomist Selçuk Geçer, pek de iç açıcı açıklamalarda bulunmadı.

“Dolar ve Altında Görülen Gerileme Devam Etmeyecek!”

Geçtiğimiz hafta, döviz varlığı 15 milyon TL’nin üzerinde olan şirketlerin TL ihtiyaçlarını karşılamak adına banka kredilerinden yararlanamamalarına karar veren BDDK, bu kararı ile dolar kurunu ve gram altın fiyatını geriletti. 17 TL seviyesinden 16 TL seviyesine gerileyen dolar kuru ile bin TL’nin üzerinden işlem gören gram altının 950 TL seviyesine kadar gerilemesi, Ekonomist Geçer’in yorumlarının güncellenmesine sebep oldu. Geçer, bu gerilemenin kalıcı olmadığını ve fiyatların kısa süre içerisinde tekrar yükseleceğini belirtti.

“Dolar 25 TL Olacak!”

Ekonomist Selçuk Geçer, yıl sonu dolar tahminini güncelledi: O tarihte 25 TL olacak, enflasyon ise… - Resim : 1

Sene sonunda dolar kurunun geleceği seviyenin 25 TL olacağını belirten Ekonomist Geçer, gündeme yerleşmeyi başardı.

“Yıllık Enflasyon Yüzde 104!”

Yüzde 78’i aşan enflasyonu değerlendiren Ekonomist Geçer, sene sonunda enflasyonun yüzde 104 seviyesinde olacağını iddia etti.