Ekonomist Selçuk Geçer, Dolar İçin Fiyat Verdi: Oraya Kadar Yükselecek, Artık Tutabilene Aşk Olsun!

“Dolar kâhini” olarak da bilinen ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, dolar kuruna ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Hem kısa hem de uzun vadede doların yükseleceği seviyeler ilişkin net bir dil kullanan Selçuk Geçer, yıl sonuna işaret etti. İşte Selçuk Geçer’in, ekonomi piyasalarına ilişkin güncel yorumları…

Ekonomist Selçuk Geçer, Dolar İçin Fiyat Verdi: Oraya Kadar Yükselecek, Artık Tutabilene Aşk Olsun!

Ekonomi piyasalarına ilişkin yaptığı yorumlar ile tanınan ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, dolar kurunu değerlendirdi. Geçer, sene sonuna kadar dolar kurunun yükseleceği üst seviyeyi de açıkladı.

Ekonomist Selçuk Geçer Genel Bir Değerlendirmede Bulundu!

Geride bıraktığımız senenin son çeyreğinden bu yana ekonomi piyasalarında yaşanan gelişmeleri değerlendiren Selçuk Geçer, şu ifadeleri kullandı: “Merkez Bankası 2021 yılının eylül ayında faiz indirimi kararı aldığını duyurdu. Eylül- ekim- kasım ve aralık aylarında toplamda 500 baz puanlık indirim yapıldı. Ocak- şubat- mart- nisan ve mayıs aylarında faiz sabit tutuldu. İktidarın kur korumalı TL vadeli mevduat kararından istenilen verim alınamadı ve dolar tekrar yükselişe geçti. Yaklaşık olarak 15 gün önce 14,50 TL seviyelerinden işlem gören dolar kuru, çok kısa bir sürede 16,50 TL’ye yükseldi. Sonrasında da 18 TL’yi aştı.”

“Tutabilene Aşk Olsun!”

Ekonomist Selçuk Geçer, Dolar İçin Fiyat Verdi: Oraya Kadar Yükselecek, Artık Tutabilene Aşk Olsun! - Resim : 1

Dolar kuruna dair değerlendirmelerde bulunmaya devam eden Ekonomist Selçuk Geçer, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi: “Dolar tekrar 17 TL seviyesine ulaştıktan sonra 19 TL seviyesine kadar hızla yükselmeye devam edecek. 19 TL seviyesinin görülmesinin ardından belki bir müdahale yapılır. Ancak ok yaydan çıktı bir kere, tutabilene aşk olsun!”

Sene Sonu Dolar Kuru Tahminini Açıkladı!

Amerika’nın on yıllıklarının 3,30 seviyelerinde olduğuna değinen Selçuk Geçeler, sözlerine şu şekilde devam etti: “Bu seviyeler, yüksek seviyeler. Dolar endeksi 105’in kıyılarında dolaşıyor. Sonrasında da 110’a yükselecek. Bu oldukça yüksek bir seviye. Euro/ dolar paritesi dolar/ euro paritesine dönüştürülecek. Euro böylelikle en değerli para olacak. Türkiye oldukça kırılgan bir ülke. Dolar 20 TL seviyesini aşıp, 25 TL’ye gelecek. Cari açığın bu şekilde olduğu durumda sene sonunda 26- 30 TL seviyelerini göreceğiz.”

Medya Haber yatırım tavsiyesi vermez. Habere konu olan ifadeler, uzman yorumlarıdır.