Dünyaca ünlü şef 'Kurban etini kavururken tencereye biraz ekleyin etiniz lokum gibi pişsin!' deyip gizli sırrını paylaştı İşte kavurmanın püf noktası

Kurban Bayramı'nın gelmesiyle sofralarda epey bir zaman et yenilecek. Eti pek çok çeşit yemekte kullanmak mümkün ama kurban geleneği olan kavurma olmazsa olmazlardan. İşte size dünya ünlü şeften kavurma tarifi ve püf noktası.

Dünyaca ünlü şef 'Kurban etini kavururken tencereye biraz ekleyin etiniz lokum gibi pişsin!' deyip gizli sırrını paylaştı İşte kavurmanın püf noktası

Dünyaca ünlü şef 'Kurban etini kavururken tencereye biraz ekleyin etiniz lokum gibi pişsin!' deyip gizli sırrını paylaştı Kırmızı ete hayır diyen muhtemelen yoktur. Ülkemizde kırmızı et ise en çok doğu bölgelerinde tüketilse de milyonlarca kişi severek afiyetle kırmızı et yiyor. Bir de Kurban Bayramı’nın gelip çatması kırmızı ete olan ilgiyi artırdı. Çok sayıda kişi güzel ve etkili bir yöntemle et pişirmenin yollarını araştırıyor. mynet.com’da yer alan et pişirme tekniğine göre kesinlikle sirke, limon suyu, ayran, süt ve zeytinyağı kullanmalısınız.

ETİ ÇOK DAHA LEZZETLİ YAPMAK MÜMKÜN

Kavurma, fırınlama, haşlama ve hatta kızartma olarak et tüketmek mümkündür. Bunların arasında en önemli kıstas ve kriter ise eti lezzetli bir şekilde tüketmek ve pişirmektir. Unutmayın lezzetli ve lokum kıvamında et pişirmenin en önemli sırrı ve püf noktası doğru eti seçmektir. Öncelikle doğru eti hayvanın doğru bölgesinden seçmek gerekir. Böylece yapacağını yemek ve pişireceğiniz et çok daha lezzetli olacaktır.

Dünyaca ünlü şef 'Kurban etini kavururken tencereye biraz ekleyin etiniz lokum gibi pişsin!' deyip gizli sırrını paylaştı İşte kavurmanın püf noktası - Resim : 1  

MUTLAKA BİR TUTAM EKLEYİN

Eti pişirmeden önce en az üç gün dinlendirmiş olmalısınız. Etin sinirli olması ve genç bir hayvana ait olması ise lezzetini daha da artırır. Peki neden dinlenmiş eti seçmelisiniz. Çünkü dinlenmemiş et katı olur bu da güzel pişmesini ve lokum kıvamına gelmesini engelleri.

ETİ LOKUM GİBİ PİŞİRMENİN PÜF NOKTASI

Lokum gibi ağızda dağılan et pişirmenin en önemli detaylarından biri de eti marine etmek. Marine ettiğiniz et diğer etlere göre her zaman daha iyi pişer ve daha lezzetli olur. Eti marine etmek için çok büyük bir hazırlık yapmanıza da gerek yok. Limon suyu, sirke, ayran, süt ve zeytinyağını kullanabilirsiniz.

 

 

Dünyaca ünlü şef 'Kurban etini kavururken tencereye biraz ekleyin etiniz lokum gibi pişsin!' deyip gizli sırrını paylaştı İşte kavurmanın püf noktası - Resim : 3

Asidik içerikli malzemeler etinizin lezzetini arttırmakla kalmayıp aynı zamanda sert proteinleri parçalayarak etin ön pişirmesini sağlar. Zeytinyağı ile yapacağınız masajda kesim sonrası etin sertleşmiş bölümlerinin yumuşamasına yardımcı olur. Lezzeti biraz daha arttırmak istiyorsanız soğan, sarımsak, kekik, biberiye ve çeşitli baharatlardan faydalanabilirsiniz.