Dolar ya tamam ya devam diyecek! Doların patronu FED faiz kararı Kasım 2022 faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

Dolar kurunun izleyeceği rotayı belirleyecek olan FED faiz kararı Kasım ayı toplantısı için geri sayım başladı. FED faiz kararı ne zaman açıklanacak hangi tarihte saat kaçta açıklanacak sorularının yanıtı belli oldu.

Dolar ya tamam ya devam diyecek! Doların patronu FED faiz kararı Kasım 2022 faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

Amerika'da yükselen enflasyon rakamları ilk önce FED tarafından "geçici" olarak değerlendirilmiş, sonrasında ise yaşanan yükseliş nedeniyle zorunlu olarak parasal sıkılaşma politikasına geçiş yapılmıştı. Doların patronu olarak tanımlanan FED enflasyonu kontrol altına almak için ilk olarak para musluklarını kısma kararı almış, faiz artırımı başlamıştı. 

FED'in yaptığı agresif faiz artırımları ile dolar endeksi güçlenmiş, dolar kurunun değeri artmış ancak enflasyon beklenen düşüşü göstermemişti. Yapılan faiz indirimlerine rağmen enflasyon yüksek seyrini korurken resesyon riskinin artması üzerine gözler FED'in son faiz toplantısına çevrilmişti. FED Kasım ayı faiz kararı ne zaman, Kasım 2022 toplantı tarihi belli mi?

FED KASIM 2022 TOPLANTISI NE ZAMAN, KASIM AYI FAİZ KARARI BEKLENTİSİ NE YÖNDE?

Amerika Merkez Bankası FED tarafından açıklanacak olan faiz kararı büyük önem taşırken gözler FED'in yapacağı toplantıya çevrildi. Küresel hakim para birimi olması nedeniyle tüm dünyanın yakından takip ettiği faiz kararı ile piyasalar yön belirleyecek. Açıklanan karar dolar kurunda yönü belirlemesinin yanı sıra borsa, bitcoin ve altın fiyatları için de büyük önem taşıyor. 

Dolar ya tamam ya devam diyecek! Doların patronu FED faiz kararı Kasım 2022 faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? - Resim : 1

Piyasaların büyük bir heyecanla beklemiş olduğu faiz kararı için FED üyeleri 1 Kasım 2022 tarihinde toplanacak ve  kritik faiz kararı 2 Kasım 2022 tarihi itibari ile açıklanacak. Yapılacak olan açıklama için FED Başkanı Powell kameraların karşısına Türkiye saati ile 21:00'de geçecek. Alınan faiz kararı kadar Powell tarafından yapılacak olan açıklamalarda piyasalar tarafından takip edilecek. Şahin mesajlar doları, güvercin mesajlar altını destekleyecek. 

Etiketler: dolar, fed, fed faiz kararı