Dolar ve altın tahminleri ile olay yaratan Selçuk Geçer'den 2023 asgari ücret tahmini geldi!

Yapmış olduğu yüksek tutarlı dolar kuru ve altın tahminleri ile gündem yaratan ekonomist Selçuk Geçer bu seferde asgari ücret tahmini ile gündem yarattı. 2023 yılında asgari ücret ne kadar kaç TL olacak, Ocak ayı tahminleri açıklandı!

Dolar ve altın tahminleri ile olay yaratan Selçuk Geçer'den 2023 asgari ücret tahmini geldi!

Ekonomistlerin 2023 asgari ücret tahmini ve zam beklentisi rakamları açıklanmaya devam ederken bu isimlerden biri de yaptığı yüksek tutarlı dolar tahminleri ile adını duyuran Selçuk Geçer oldu. 2022 yıl başında yapılan yüzde 50'lik rekor zamla 4 bin 250 liraya yükseltilen asgari ücret maaşı enflasyon rakamında ki artış nedeniyle erimişti. 

2022 senesinde bir ilke imza atılmış, asgari ücretlinin alım gücünün düşmesi nedeniyle alınan kararla ilk defa asgari ücrete Temmuz ayında ara zam yapılmış ve enflasyon zammı verilmişti. Memur ve emekli maaşlarına ek olarak asgari ücrete 2022 yılının Temmuz ayından itibaren geçerli olmak üzere yüzde 30'luk zam yapılmış ve yeni maaş 5 bin 500 lira olarak ödenmeye başlanmıştı. 

2023 ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLUR, OCAK ZAMLI ASGARİ ÜCRET BEKLENTİSİ NE KADAR, KAÇ TL?

Asgari ücrete yapılan ara zamdan sonra yapılan açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan bunun ara zam olduğunu belirterek asıl zammın Ocak ayında yapılacağını belirterek beklentiyi yükseltmişti. Yapılan açıklama sonrasında gözler Ocak ayına çevrilirken asgari ücret tahminleri de peş peşe açıklanmaya başlandı. Asgari ücret tahmini yapan bir isimde ünlü ekonomist Selçuk Geçer oldu. Ekonomist Selçuk Geçer yaptığı açıklamasında çift haneli bir rakam telaffuz etti. 

Dolar ve altın tahminleri ile olay yaratan Selçuk Geçer'den 2023 asgari ücret tahmini geldi! - Resim : 1

Sosyal medya kanalı üzerinden yayımladığı son videosunda konut fiyatları ve araç fiyatları hakkında değerlendirmelerde bulunan Selçuk Geçer 2023 asgari ücret tahmini ile de yankı uyandırdı. Hükümete ekonomi konusunda eleştirilerde bulunmaya devam eden Selçuk Geçer ihracatın daralması nedeniyle dış ticaret açığının da büyüyeceğini iddia ederek enflasyondaki yükselişin devam edeceğini iddia etti. 2023 asgari ücret tahmini için ise Selçuk Geçer yeni maaşların en düşük 10 - 11 bin TL bandında yer almasını beklediğini dile getirdi.