Dolar Kahini Ekonomist Selçuk Geçer'den Şok Dolar Kuru Tahmini: Artık Tutabilene Aşk Olsun!

Yatırımcılar, potansiyel yatırımcılar ve sade vatandaşlar tarafından yakından takip edilen piyasa uzmanlarından birisi olan Ekonomist Selçuk Geçer, yeni tahminlerini açıkladı. Ekonomi piyasalarına ve hükümetin piyasa kararlarına ilişkin genel bir değerlendirmede bulunan Geçer, dolar kurunun sene sonunda ulaşacağı seviyeyi söyledi.

Dolar Kahini Ekonomist Selçuk Geçer'den Şok Dolar Kuru Tahmini: Artık Tutabilene Aşk Olsun!

Geride bıraktığımız senenin aralık ayında 18 TL’ye yükselerek kendi rekorunu kıran ve beraberinde de diğer kurlar ile altın fiyatlarının da yükselmesine sebep olan dolar kuru, son haftalarda yine dalgalı hareketler sergilemeye başladı.

17 TL seviyesinin üzerine kadar çıkan sonrasında açıklanan BDDK kararı ile birlikte bir anda 16 TL seviyesine kadar gerileyen dolar kuru, yatırımcıların ve potansiyel yatırımcıların kafalarını karıştırmaya başladı. Ülkede satışa sunulan pek çok hizmetin ve hizmet ürününün de dolar kuruna bağlı olarak fiyatlandırılması, bütçe kontrolü yapmaya çalışan sade vatandaşları da endişelendirmeye başladı.

2021 yılından bu yana dolar kuruna ilişkin yaptığı analizler ve hem kısa vadeli hem de uzun vadeli tahminler ile öne çıkmayı başaran Ekonomist Selçuk Geçer, kurun son dönemlerde çizdiği grafikleri değerlendirdi. Kısa vadeli ve uzun vadeli dolar tahminlerini açıklana Selçuk Geçer, gündeme damgasını vurdu.

“Kur Korumalı Sistemden İstenilen Verim Alınamadı!”

Geride bıraktığımız senenin eylül ayından aralık ayına kadar piyasalara faiz indirimi yolu ile direkt olarak müdahale eden Merkez Bankası’nın yetersiz kalması, yeni modellerin geliştirilmesi adına yetkilileri harekete geçirdi. Bu kapsamda geliştirilen kur korumalı TL vadeli mevduat sistemi, 18 TL seviyesinde olan dolar kurunun bir anda 11 TL seviyesine kadar gerilemesini sağladı. Konuyu değerlendiren Selçuk Geçer hükümetin, geliştirmiş olduğu yeni ekonomik modelden istediği verimi alamadığını iddia etti.

“19 TL’den Sonra Belki Müdahale Gelir!”

Dolar Kahini Ekonomist Selçuk Geçer'den Şok Dolar Kuru Tahmini: Artık Tutabilene Aşk Olsun! - Resim : 1

Doların son dönemlerde bir yükselip bir düşmesini değerlendiren Selçuk Geçer, şu ifadeleri kullandı: “Doların tekrar 17 TL seviyesine ulaşması, 19 TL seviyesine doğru hızla yükseleceğini gösteriyor. 19 TL’den sonra belki bir müdahale gelebilir. Ancak ok yaydan çıktı artık, doları tutabilene aşk olsun.”

“Dolar Sene Sonunda 30 TL!”

Sene sonu dolar tahminini de açıklayan Selçuk Geçer, euronun en değerli para olacağını iddia etti. Türkiye’nin oldukça kırılgan bir ekonomiye sahip olduğunu belirten Geçer, “cari açığın bu şekilde olması durumunda sene sonunda dolar 26- 30 TL seviyelerinde olacak” dedi.

Medya Haber yatırım tavsiyesi vermez. Habere konu olan ifadeler, uzman yorumlarıdır.