Devlet Bankaları Memura Özel Konut Kredisini Duyurdu! Faizsiz Konut Kredisi Desteği!

Devlet bankaları memura özel konut kredisi kampanyasını açıkladı. Belirli şartları karşılayan tüm memurlar faizsiz konut kredisi finansman desteğinden yararlanacak. Destekten kimler, nasıl yararlanabilir? Detaylar haberimizde…

Devlet Bankaları Memura Özel Konut Kredisini Duyurdu! Faizsiz Konut Kredisi Desteği!

Memura ve kamu personeline özel olarak sunulan kampanyada faizsiz konut kredisi 2022 yılı içinde verilmeye başlandı. Devlet memurları kanunu kapsamı içerisinde yer alan TC. Emekli Sandığına bağlı olarak 10 yıl ve daha fazla sürede hizmet vermiş olan bir kişi Toplu Konut fonundan yararlanabiliyor.

Devlet memurlarına özel konut kredisi dışında kiralık konut isteği imar ve iskan bakanlığının gözetiminde incelemelerle sağlanır. Eğer Bakanlar Kurulu onay verirse devletin genel bütçesi içerisindeki fondan harcanır.

TOKİ'den Memura Konut Kredisi

TOKİ Devlet memurlarına 10 yıl ve daha fazla hizmet sunduklarında özel kredi fırsatları sağlıyor. Bu faydadan yararlanabilmek için belirli şartları da yerine getirmek gerekiyor. Her yıl düzenlenen bu şartlar Toplu Konut ve Kamu Ortaklığı İdaresi Başkanlığı tarafından yazılı olarak bildiriliyor. Bunun yanı sıra belirli bankalarda memurları destekleyecek konut kredisi kampanyalarını sunuyor.

Ziraat Bankası Memura Özel Konut Kredisi

Devlet Bankaları Memura Özel Konut Kredisini Duyurdu! Faizsiz Konut Kredisi Desteği! - Resim : 1

Ziraat Bankası memura özel konut kredisi kapsamında düşürülmüş faiz oranları üzerinden finansal destek oluşturuyor. 10 yıl vadeli faizsiz konut desteği ile ekspertiz değerine göre tutar belirleniyor. 500.000 TL ve altındaki konutlar için yaklaşık olarak %90 kullanım fırsatı sunulurken; 500 bin TL'nin üzerindeki konutlar için bu %80'i buluyor. Talep edilecek krediler 120 ay vade ile sınırlandırılıyor. Ziraat Bankası aracılığı ile 300 bin TL değerinde 120 ay vadeli konut kredisinden yararlanabilirsiniz. %1.29 faiz oranı ile aylık ödemeler 4928,61 TL'ye denk geliyor.

Örnek kredi tablosu

Kredi tutarı 5000.000 TL

Kredi aylık vadesi 120 ay

Toplam geriye ödeme tutarı 985.721,95 TL

Vakıfbank Memura Özel Konut Kredisi

VakıfBank Devlet memurunu ev sahibi yapabilmek için konut kampanyasını sunuyor. 120 ay vade seçeneği ile aylık taksitlerle yeni bir ev sahibi olunabilir. Kampanyadan yararlanmak isteyenler talep ettiklerinde 3 aya kadar erteleme fırsatı da sunuluyor.