Depremzedelere umut ışığı: çeyiz yardımı için tırlar yola çıktı! Beyaz eşyadan mobilyaya kadar her şey var..

Türkiye Diyanet Vakfı Konya Şubesi ve Mehir Aile Derneği, 6 Şubat depremlerinin yol açtığı felaketi hafifletmek amacıyla çeyiz yardımı için harekete geçti. 11 ilde uygulanacak bu yardım, yeni evlenecek çiftlere umut ve destek sağlıyor. Beyaz eşya, mobilya ve giyim gibi çeşitli ihtiyaçları karşılayacak olan yardım tırları Hatay'dan yola çıktı. işte detaylar...

Depremzedelere umut ışığı: çeyiz yardımı için tırlar yola çıktı! Beyaz eşyadan mobilyaya kadar her şey var..

Kahramanmaraş'ta yaşanan 6 Şubat depremleri, 11 ilde büyük yıkımlara neden olmuştu ve yüzbinlerce insan sevdiklerini, evlerini ve eşyalarını kaybetmişti. Ancak devlet yetkilileri, depremin yarattığı felaketi hafifletmek için yeni projeler üretmeye devam ediyorlar. Bu projelerden biri, evlenmeye hazırlanan çiftlere yönelik çeyiz yardımı.

 

Türkiye Diyanet Vakfı Konya Şubesi ile Mehir Aile Derneği, depremzedelere yardım etmek amacıyla içerisinde çeyizlerin bulunduğu 8 tırı Hatay'a gönderdi. Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Kadir Dinç, uğurlama töreninde konuştu ve deprem felaketinden etkilenen 11 il için her yıl yardımların devam edeceğini açıkladı. Dernek başkanı Abdurrahman Tekin ise, yardımların 100 nişanlı çiftin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde olduğunu belirtti. Tırların içinde giyim, mobilya, beyaz eşya gibi çeşitli ürünler bulunuyor.

Depremzedelere umut ışığı: çeyiz yardımı için tırlar yola çıktı! Beyaz eşyadan mobilyaya kadar her şey var.. - Resim : 2

Her yıl, depremden etkilenen 11 il için yapılan bu çeyiz yardımı, evlenmeye hazırlanan çiftlerin yüzünü güldürüyor. Şu an için Hatay'a yola çıkan 8 tır, diğer iller için de hazırlanacak. Ayrıca tırın içinde bulunan eşyalar, evlilik hazırlığında olan çiftlerin temel ihtiyaçlarına yönelik olarak hazırlandı.

Tırın yola çıkmasından önce düzenlenen törende konuşan Dinç, "Az önce bir müjde aldım. Derneğimiz, deprem felaketine maruz kalmış 11 ilimizde de bu faaliyeti her yıl devam ettirecek. Bu hayır kervanında yer alan başta yöneticiler olmak üzere gayret gösterip katkı sunan herkese teşekkür ediyorum" dedi.