Dar gelirli vatandaşlara müjde: İcra dosyaları devlet tarafından kapatılacak! Destek paketinin ayrıntıları belli oldu!

Yeni dönemde ortaya çıkan pek çok faktör çerçevesinde giderek pahalılaşan gündelik hayat şartları özellikle dar gelirli vatandaşların bütçelerini sıfırladı. Mevcut borçlarının üzerine yenilerini ekleme zorunda kalan birçok vatandaş hakkında icra dosyaları açıldı. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, ilgili duruma ilişkin yeni bir destek paketinin geliştirilme aşamasında olduğunu belirtti.

Dar gelirli vatandaşlara müjde: İcra dosyaları devlet tarafından kapatılacak! Destek paketinin ayrıntıları belli oldu!

İcra takibine düşmüş olan dar gelirli vatandaşlar için üzerinde çalışılan borç tasfiye desteği kabine toplantısı sonrasında yeniden gündeme geldi. Yaklaşık 9 milyon vatandaşa sunulması hedeflenen yeni destek hizmetine ilişkin ayrıntılar kamuoyu ile paylaşıldı.

HAZİNE VE MALİYE BAKANI DUYURMUŞTU!

Geçtiğimiz günlerde yeni açıklamalara imza atan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, dar gelirli vatandaşların yüzlerini güldürmüştü. Dar gelirli vatandaşların bütçelerini toparlamak ve borç yüklerinden kurtarmak amacı ile yeni bir destek paketi üzerinde çalışıldığını belirten Bakan Nureddin Nebati, şu ifadeleri kullanmıştı: “Borçların kamu maliyesine önemli bir yük getirmeden tasfiye edilmesini hedefliyoruz. Bu borçlarda varlık yönetim şirketleri ile işletme hesabına göre defter tutan kurum ve şirketler alacaklı olan tarafı oluşturuyor. Borçlular ise gerçek kişilerden oluşuyor. Vatandaşlar 30 milyar TL’ye yakın icra yüklerinden kurtulacak. Bu sayede de salgının ve küresel çaplı ekonomik krizin en fazla etkilemiş olduğu alt gelir düzeyinde ki vatandaşların borçlarının tasfiyesi gerçekleştirilmiş olacak.”

DETAYLAR BELLİ OLMAYA BAŞLADI!

Dar gelirli vatandaşlara müjde: İcra dosyaları devlet tarafından kapatılacak! Destek paketinin ayrıntıları belli oldu! - Resim : 1

Geçtiğimiz günlerde düzenlenmiş olan son kabine toplantısının da gündemine girmeyi başarmış olan icralık borç tasfiyesi konusu, ilgili borçlardan başları derde giren vatandaşlar tarafından yakından takip edilmeye devam edilirken “destek paketi” başlığı altında sunulacak hizmete ilişkin ayrıntılar belli olmaya başladı.

Destek paketi kapsamında dar gelirli ailelere sunulacak olan icralık borç tasfiyesi hizmetinden, 2 bin 500 TL’ye kadar olan borçlar yararlanabilecek. Bu borçların varlık yönetimi şirketlerinde bulunması şartı aranacak. Ayrıca elektrik, su ve doğalgaz faturalarından kaynaklanmış olan borçların da 2 bin TL’ye kadar olan kısmı karşılanacak.

BAŞVURU GEREKMEYECEK!

Alınan bilgilere göre elektrik, doğalgaz ve su faturalarından ötürü oluşan borçlar şirketlerin vergi borçlarından silinecek. Bu sayede de vatandaşların borç tasfiyesi için ek bir başvuru yapmalarına gerek kalmayacak.