Covid 19 Belirtileri Değişti! Araştırma Sonuçları Şaşırtıcıydı! Boğaz Ağrısını Hafife Almayın!

Coronavirus salgını ilk dönemlerine göre etkisini yitirmeye başlasa da son dönemlerde yeniden fark edilmeye başlandı. İnsanlardan gelen şikayetler arttıkça farklı bulguların da ortaya çıktığı anlaşıldı. Covid 19 şikayetiyle gelen kişilerde belirtilerin daha da artış gösterdiği ve yaygınlaştığı fark edildi..

Covid 19 Belirtileri Değişti! Araştırma Sonuçları Şaşırtıcıydı! Boğaz Ağrısını Hafife Almayın!

İngiltere Ulusal Sağlık sistemi incelendiğinde Covid 19 teşhisi konulan vakaların son dönemlerde daha da azaldığı fark edildi. Fakat belirlenen semptomlar arasında yüksek ateş başta olmak üzere kişilerde ciddi tat ve koku kaybı yaşadığı fark edildi. Covid 19 hastalarında sıklıkla görülen bu belirtilerin yanında farklı bulgulara da rastlandı. Vakalar hastalığın ilk dönemine göre daha fazla semptom gösteriyor.

Tat ve Koku Kaybı Listede Sona Yerleşti!

Coronavirus teşhisi konan pek çok kişi de yüksek ateş ile kokuda ve tatta duyu kaybı yaşama daha fazla görülen belirtilerdendi. Fakat son yapılan incelemelerde boğaz ağrısı teşhisinin ön plana çıktığı görüldü. Hastalık artık kendisini ciddi bir boğaz ağrısı ve baş ağrısı ile göstermeye başlıyor. Üstelik tat ve koku kaybı listenin son sıralarında yer almaya başladı.

Araştırma Sonuçları Farklı Semptomları Ortaya Koydu!

İngiltere'de bir araştırma yapıldı. React-1 adı verilen bu araştırma içerisinde 150 kişi seçildi. Karma bir şekilde seçilen bu kişilerden ilk belirtiler ortak semptomları gösterdi. Bu semptomlar arasında boğaz ağrısı, baş ağrısı ve burun tıkanıklığı ilk 3 sırada yerini aldı.

Daha Çok Gribe Benziyor!

Covid 19 Belirtileri Değişti! Araştırma Sonuçları Şaşırtıcıydı! Boğaz Ağrısını Hafife Almayın! - Resim : 1

Yapılan inceleme sonucunda varılan tespit ile Covid 19 semptomlarının seyri de değişmiş oldu. Virüsün aslında zamanla kendi kendine değişime uğrayabildiği bu yeni varyantında farklı belirtiler ortaya koyduğu tespit edilmiş oldu. Karşılaşılan yeni varyantta en çok dikkat çeken şey ise tat ve koku kaybının en son yaşanan bir durum olmasaydı. Teşhis olarak daha çok grip hastalığına yakın belirtilerin ortaya çıktığı fark edildi.

Yeni Covid 19 Varyantının Belirtileri Nelerdir?

Covid 19 salgınının yeni döneminde farklı bir varyantı ile karşılaşıldığında tespit edilmesi de oldukça kolay. Son dönemlerde hastaneye gelen şikayetler ve araştırma sonuçları da incelendi ve ilk günden itibaren kişide görülen değişiklikler kaydedildi. Araştırma sonuçlarına göre kişide görülebilecek rahatsızlıklar sıralama ile şu şekilde tespit edildi:

●       Kişi öncelikle ciddi bir boğaz ağrısı ve baş ağrısı yaşıyor.

●       Ardından aynı derecede kendini hissettiren burun tıkanıklığı, kuru öksürük ve burun akıntısı yaşıyor.

●       Daha sonra seste kısılma yaşanmaya başlıyor. Bazı vakalarda hapşırmada bu duruma eşlik ediyor.

●       Ciddi halsizlik süreci tam da bu noktada başlıyor. Kişi kendisini çok yorgun hissediyor ve kasları ağrımaya başlıyor.

●       Çok az vakada görülen baş dönmesi, lenf bezlerinde şişme ve göz ağrısı da kendini fark ettiriyor.

●       Koku hissinde değişim başlıyor.

●       %13 oranında göğüs ağrısı yaşandığı da tespit edilmiştir.

●       Nadiren de olsa terleme, titreme, nefes darlığı problemi yaşanabiliyor.

●       Son olarak ise kulak ağrısı ve koku kaybı yaşayan kişilerin %10 civarında bu semptomu gösterdiği ve bu nedenle belirtilerin oldukça değiştiği de ortaya konmuş oldu.

Etiketler: covid