BOTAŞ Kasım ayı doğalgaz tarifesini yayımladı konutlarda 1 m3 doğalgaz kaç TL oldu?

Milyonlarca doğalgaz abonesini yakından ilgilendiren Kasım ayı doğalgaz tarifesi yayımlandı. Mesken, sanayi ve elektrik üretim amaçlı Kasım ayı abone tarifesi sabit tutuldu.

BOTAŞ Kasım ayı doğalgaz tarifesini yayımladı konutlarda 1 m3 doğalgaz kaç TL oldu?

Rusya'nın başlattığı savaş nedeniyle küresel piyasalarda zam rekoru kıran doğalgaz fiyatları için gözler BOTAŞ tarafından açıklanacak olan Kasım ayı tarifesine çevrilmişti. Türkiye'nin dışa bağımlı olduğu doğalgaz tüketimi havaların soğuması ile artmaya başlarken Kasım ayı doğalgaz fiyat tarifesi beklenmeye başlanmıştı. 

Beklenen güncelleme 1 Kasım 2022 tarihi itibari ile yapıldı. BOTAŞ resmi internet sitesi üzerinden yayımlanan tarife kapsamında doğalgaz fiyatlarını mesken, sanayi ve elektrik üretim amaçlı gruplar için sabit tuttu ve zam yapmadı. Peki, 1 m3 doğalgaz fiyatı ne kadar, 100 m3 doğalgaz kaç TL oldu?

BOTAŞ KASIM AYI FİYAT TARİFESİ 2022 YAYIMLANDI! DOĞALGAZA ZAM YAPILDI MI?

Rusya ile Ukrayna arasında patlak veren savaş korkulduğu gibi büyük bir ekonomik şok yaşanmasına neden olmuştu. Dünyanın zaten pandemi nedeniyle oluşan ekonomik kırılganlıkları daha tamir edemediği bu dönemde başlayan savaş büyük çöküşlere neden olmuş, küresel piyasalar ağır yaralar almıştı. Enerji krizi ise kimsenin tahmin bile edemeyeceği boyutlara ulaşmış, Avrupa ülkelerinin büyük yara almasına neden olmuştu. Yaşanan gelişmelerin ardandan gözler BOTAŞ Kasım ayı doğalgaz fiyat tarifesine çevrilmişti. BOTAŞ zam yapmadı ve fiyatları teyit ederek yeni listesini yayımladı. 

BOTAŞ Kasım ayı doğalgaz tarifesini yayımladı konutlarda 1 m3 doğalgaz kaç TL oldu? - Resim : 1

KONUTLARDA 1 METREKÜP DOĞALGAZ FİYATI NE KADAR, KAÇ TL OLDU?

 BOTAŞ tarafından yayımlanan yeni liste kapsamında Ekim ayında olduğu gibi Kasım ayında da fiyat tarifesi konutlarda sabit tutuldu ve doğalgaza zam yapılmadı. Böylelikle;

Konutlarda 1000 m3 doğalgaz fiyatı 4 bin 80 TL olarak sabit tutuldu. 1 metreküp doğalgaz fiyatı ise 4,08 TL oldu. 

Sanayi aboneleri doğalgaz m3 fiyatı ise kademe 1 için 1000 metreküp doğalgaz fiyatı 7 bin 124 lira, kademe 2 için ise 15 bin 833 lira olarak sabit tutuldu ve zam yapılmadı. 

Elektrik üretim amaçlı aboneler için ise 1000 metreküp doğalgazın fiyatı 20 bin 625 olarak sabit tutuldu. Söz konusu fiyatlar doğalgaz tarifesi aylık uygulandığı için 1 Aralık 2022 tarihine kadar geçerli kabul edilecek. Konutlarda böylelikle doğalgaz tarifesi Ekim ayında olduğu gibi Kasım ayında da sabit tutulurken havaların soğuması ile açılan kombiler vatandaşta fatura endişesi yaşanmasına neden olmuştu. 

Etiketler: botaş, doğal gaz, doğalgaz