Bitcoin Fed kararı sonrası baskıyı kırdı, yükselişe geçti! 28 Temmuz kripto paralarda son durum…

Kripto para piyasaları bir süredir ABD Merkez Bankası’nın (Fed) açıklayacağı faiz kararının beklentisi ile baskılanıyordu. Faiz kararının açıklanması ile birlikte baskı azaldı ve Bitcoin (BTC) öncülüğünde piyasalarda yukarı yönlü hareketlilik başladı. Bitcoin yeniden 23 bin doları aştı.

Bitcoin Fed kararı sonrası baskıyı kırdı, yükselişe geçti! 28 Temmuz kripto paralarda son durum…

Küresel ekonomi piyasalarında gözler bir süredir ABD Merkez Bankası’nın (Fed) Temmuz ayı Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısındaydı. Fed’in açıklayacağı faiz kararının piyasalar üzerinde etkili olması bekleniyordu ve Fed, beklentilere paralel olarak faizi 75 baz puan artırdı. Fed’in faiz kararından önce piyasalarda oluşan baskı ile Bitcoin (BTC), 22 bin dolar seviyesinin altına sarkmış, gün içerisinde 20 bin 750 dolar seviyesini de test etmişti. Fed’in faiz kararını açıklamasıyla birlikte dağılan baskının ardından kripto para piyasasında yukarı yönlü hareketlilik başladı ve Bitcoin yeniden 23 bin doların üzerine çıktı.

BİTCOİN YÜKSELDİ, PİYASA ORTAK OLDU

Bitcoin Fed kararı sonrası baskıyı kırdı, yükselişe geçti! 28 Temmuz kripto paralarda son durum… - Resim : 1

27 Temmuz Çarşamba günü akşam saatlerinde yeniden yukarı yönlü harekete geçen Bitcoin, yakaladığı ivme sonrasında 24 saatte %10’a yakın değer artışı elde etti. Gelen bu değer artışı ile birlikte Bitcoin, 23 bin 235 dolar seviyesine tırmandı. Bitcoin’deki yükselişle, altcoin piyasasında da benzer hareketlilikler yaşandı ve Ethereum (ETH), elde ettiği son değer artışlarıyla 1.630 dolar seviyesine yükseldi.

Kripto para piyasalarının toplam değeri de kısa süre içerisinde yeniden 1,1 trilyon dolar bölgesine yükseldi. Piyasada yaşanan bu hızlı hareketlilikle birlikte volatilite de yükseldi. Coinglass verilerine göre son 24 saatte kripto para piyasalarında 400 milyon dolarlık long ve short pozisyon tasfiye oldu.

KRİPTO PİYASASINDA SON DURUM

Lider kripto para birimi Bitcoin, son 24 saatte gelen değer artışlarıyla birlikte yeni günün erken saatlerinde 23 bin 500 dolar seviyesine önemli ölçüde yaklaştı ve ardından gelen hafif geri çekilmelerle 23 bin 135 dolar bölgesine döndü. Bitcoin’de gelen yükselişler, kripto para piyasası genelini de etkiledi. Gelen yükselişlerle birlikte Binance Coin (BNB) 268 dolar, Ripple (XRP) 0,35 dolar, Cardano (ADA) 0,50 dolar, Solana (SOL) 39,5 dolar, Polkadot (DOT) 7,6 dolar ve Polygon (MATIC) da 0,88 dolar seviyesine tırmandı.

Etiketler: bitcoin