Ben Bu Cihana Sığmazam'ın Leyla'sı Ebru Özkan Saban kimdir? Ben Bu Cihana Sığmazam'da Leyla karakterini kim oynuyor? Ebru Özkan Saban kim, nereli, kaç yaşında?

atv’nin yeni dizisi Ben Bu Cihana Sığmazam, izleyicilerden büyük ilgi görüyor. Dizide Cezayir Türk’le evlenmeyi kabul eden Leyla Türk karakterini başarılı oyuncu Ebru Özkan Saban canlandırıyor. Peki Ebru Özkan Saban kimdir, kaç yaşında, nereli ve hangi dizilerde oynamıştır? İşte merak edilenler…

Ben Bu Cihana Sığmazam'ın Leyla'sı Ebru Özkan Saban kimdir? Ben Bu Cihana Sığmazam'da  Leyla karakterini kim oynuyor? Ebru Özkan Saban kim, nereli, kaç yaşında?

Ben Bu Cihana Sığmazam dizisi, 20 Eylül Salı günü atv ekranlarında başladı. Dizinin konusu, köklü ve güçlü bir aileden gelen Cezayir Türk’ün (Oktay Kaynarca), devleti için çalışan ve bir sabotaja kurban giden ağabeyinin intikamını almak için girdiği yolda yaşadıklarını anlatıyor. Dizide Cezayir Türk’le evlenmeyi kabul eden Leyla Türk karakterini ise Ebru Özkan Saban canlandırıyor. Ebru Özkan Saban, dizinin en sevilen oyuncularından biri olurken, gerçek hayatı da merak konusu oldu.

 Ben Bu Cihana Sığmazam Leyla kimdir? Leyla'yı kim oynuyor?

 Ben Bu Cihana Sığmazam dizisinde Leyla karakterini Ebru Özkan Saban canlandırıyor.

Ben Bu Cihana Sığmazam'ın Leyla'sı Ebru Özkan Saban kimdir? Ben Bu Cihana Sığmazam'da  Leyla karakterini kim oynuyor? Ebru Özkan Saban kim, nereli, kaç yaşında? - Resim : 1

Ebru Özkan Saban kimdir?

Ebru Özkan Saban, 18 Kasım 1978’de Ankara’da doğdu. Ortaokula kadar Ankara’da yaşadı, daha sonra ailesiyle beraber Nevşehir Hacıbektaş’a yerleşti. Bir abisi ve üç ablası var. Üniversite eğitimine burslu bir öğrenci olarak Bilkent Üniversitesi’nde başladı, daha sonra Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü’ne geçti ve buradan mezun oldu. Tiyatro eğitimine ilkokul düzeyinde başladı, ilk olarak Millî Piyango isimli bir oyun yazdı.

Ebru Özkan Saban, oyunculuk kariyerine Gözyaşı Çetesi adlı dizide başladı. Ayrıca modellik mesleğini de icra etti. Oyunculuk kariyerinde zirveye ulaştığı proje ise Hanımın Çiftliği projesiydi. Bu dizi projesinde Halide adlı karaktere hayat verdi. Daha sonra Not Defteri, Paramparça, Şahin Tepesi, Hekimoğlu gibi dizilerde rol aldı. Hekimoğlu dizisinde canlandırdığı İpek Tekin karakteri ile Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği tarafından en iyi kadın oyuncu ödülüne hak kazandı.

Ebru Özkan Saban, 2016 yılında oyuncu Ertan Saban ile evlendi. 2018 yılında Biricik Saban adında bir kızı oldu. 2022 yılında Netflix yapımı Şahmaran dijital dizisinde Çavgeş isimli mistik bir karakteri canlandırdı. Aynı yıl Hakim dizisinde Erdal Beşikçioğlu ile başrolü paylaştı. 2023 yılında ise Ben Bu Cihana Sığmazam dizisinde Oktay Kaynarca ile başrolde yer aldı.

Ben Bu Cihana Sığmazam'ın Leyla'sı Ebru Özkan Saban kimdir? Ben Bu Cihana Sığmazam'da  Leyla karakterini kim oynuyor? Ebru Özkan Saban kim, nereli, kaç yaşında? - Resim : 2