Başvurular E-Devlet’ten Yapılabilecek! Sosyal Yardım Projesi Müjdesi Geldi: TC’sinin Sonu 0, 2, 4, 6, 8 Olanların Dikkatine! Miktarlar Yenilendi

Emekli ve asgari ücretlilere yönelik yapılan maaş zammının ardından, sosyal yardımların da artış göstereceği bekleniyor. Temmuz ayında birçok alandaki maaşlar güncellenirken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yardım ödemelerine dair önemli açıklamalarda bulundu. İşte detaylar....

Başvurular E-Devlet’ten Yapılabilecek! Sosyal Yardım Projesi Müjdesi Geldi: TC’sinin Sonu 0, 2, 4, 6, 8 Olanların Dikkatine! Miktarlar Yenilendi

Sosyal yardım alan vatandaşlar için son dakika gelişmeleri devam ediyor. Önceki ay duyurulan emekli maaşı ve asgari ücret artışının ardından, sosyal yardım ödemeleri de güncellendi. Farklı kategorilerdeki yardımlardan faydalanan vatandaşlar, aylık ödemelerindeki değişiklikleri merak ediyordu. Son dakika açıklamaları geldikten sonra, hesaplamalar detaylı bir şekilde güncellendi. Ayrıca, bazı yardımlar için artık e-Devlet platformu üzerinden başvuruların yapılabileceği de duyuruldu. Bu konuyla ilgili tüm detaylar ayrıntılı bir şekilde sunuldu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ''Türkiye Aile Destek Programı'nın uzatıldığı müjdesini Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz ay vermişti. Hazırlanan takvime göre ilgili ödemeler ağustos ayının 15'inde hesaplara aktarılmaya başlanacak." paylaşımında bulundu.

AİLE DESTEK PROGRAMI ÖDEMESİ UZATILDI MI?

Son bilgilere göre, Aile Destek Programı ödemeleri uzatıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye Aile Destek Programı'nın bu sene de devam etmesi kararını aldık." şeklinde konuştu. Bu karar doğrultusunda Aile Destek Programı ödemeleri 1 yıl daha devam edecek.

Başvurular E-Devlet’ten Yapılabilecek! Sosyal Yardım Projesi Müjdesi Geldi: TC’sinin Sonu 0, 2, 4, 6, 8 Olanların Dikkatine! Miktarlar Yenilendi - Resim : 2

AİLE DESTEK ÖDEMELERİNE ZAM GELDİ Mİ, NE KADAR?

Aile Destek Programı ödemelerinin tutarıyla ilgili ise henüz bir güncelleme duyurusu yapılmadı. Aile Destek ödemelerine yapılacak zamma ilişkin olarak resmi bir açıklama geldiği takdirde gelişmelere ahaber.com.tr'den ulaşabilirsiniz.

Kişi başına düşen aylık gelir aralığına göre hesaplanan Aile Destek Programı ödemelerinde, gelir miktarına göre yardım tutarı değişiklik göstermektedir.

Bu kapsamda hane içinde kişi başına düşen aylık gelir aralığına göre ödeme tutarları şöyle:

450 TL ve altı olanlar: 1.250 TL alacak.

450 TL üzeri - 911,15 TL ve altı olanlar: 1.100 TL alacak.

911,15 TL üzeri - 1372,30 TL ve altı olanlar: 950 TL alacak.

1372,30 TL üzeri - 1833,45 TL'den az olanlar: 850 TL alacak.

EVDE BAKIM MAAŞINA ZAM GÜNDEMDE...

Bilindiği üzere 65 yaş aylığı, engelli maaşı ve evde bakım maaşı gibi sosyal destek ödemeleri doğrudan memur zammı ile belirleniyor.

 Başvurular E-Devlet’ten Yapılabilecek! Sosyal Yardım Projesi Müjdesi Geldi: TC’sinin Sonu 0, 2, 4, 6, 8 Olanların Dikkatine! Miktarlar Yenilendi - Resim : 3

Bu kapsamda sosyal destek ödemesi alan 2,4 milyon vatandaşın gözü kulağı da toplu sözleşme zammına çevrilmiş durumda.

 

Yani bu ödemeler de 2. teklif ve Merkez Bankası'nın 6 aylık enflasyon tahminine göre yüzde 43,11 artacak.

İki Bakanlık çalışmalarını tamamladıktan sonra son teklif için Başkan Erdoğan'a rapor sunacak. Teklif rakamları konusunda son kararı Başkan Erdoğan'ın vermesi bekleniyor.

 

O ÖDEMELR ARTIK E-DEVLET ÜZERİNDEN YAPILABİLİYOR

Öte yandan bundan böyle gak sahipleri, doğal gaz ve elektrik tüketim destekleri ile sosyal yardım ödemeleri işlemlerini artık e-Devlet üzerinden gerçekleştirebilecek.

PTT AŞ üzerinden yapılan çeşitli kurum ödemeleri için PTT iş yerlerine gitmeye gerek kalmazken, hak sahipleri, doğal gaz ve elektrik tüketim destekleri ile sosyal yardım ödemelerini e-Devlet üzerinden alabiliyor.

 Başvurular E-Devlet’ten Yapılabilecek! Sosyal Yardım Projesi Müjdesi Geldi: TC’sinin Sonu 0, 2, 4, 6, 8 Olanların Dikkatine! Miktarlar Yenilendi - Resim : 4

 

PTT'den yapılan açıklamaya göre, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına bağlı olarak yurt içinde ve dışında müşterilerine bankacılık, posta ve kargo alanlarında hizmet sunan şirket, yürüttüğü çalışmaları her geçen gün geliştirirken hizmetlerini de dijital ortama taşıyor. Böylece iş yerlerindeki yoğunluğun azalması ve müşterilerin zamandan tasarruf etmesi sağlanıyor.

 

PTT AŞ'nin, e-Devlet platformu üzerinden sağladığı hizmetler ile hak sahipleri, adlarına yatırılan kurum ödemelerini sorgulama, hesaba aktarma ya da gelen yardımla fatura ödeme işlemlerini gerçekleştirebiliyorlar.

Ayrıca, PTT AŞ üzerinden yapılan kurum ödemelerini sorgulama ve hesaba aktarma hizmeti ile elektrik ve doğal gaz tüketim destekleri ile fatura ödeme ve abone sözleşme numarası güncelleme işlemleri çevrim içi yapılabiliyor.

Başvurular E-Devlet’ten Yapılabilecek! Sosyal Yardım Projesi Müjdesi Geldi: TC’sinin Sonu 0, 2, 4, 6, 8 Olanların Dikkatine! Miktarlar Yenilendi - Resim : 5

E-Devlet üzerinden PTT AŞ'nin çevrim içi hizmetlerinden yararlanmak isteyen kullanıcılar, iki farklı yol izleyebiliyor. Sunulan hizmetlere e-Devlet kanalı üzerinden direkt aratılarak veya e-Devlet kanalındaki kurumlar sekmesinde PTT AŞ'nin altında listelenen hizmetler yoluyla ulaşılabiliyor.

Bir diğer yol olarak PTT AŞ'nin internet bankacılığı ve mobil bankacılık uygulamasının giriş ekranındaki direkt yardım ekranına yönlendirecek "Sosyal Yardım Ödemeleri" butonuna tıklanarak hizmetlere erişilebiliyor.

 

Etiketler: emekli maaşı