Memur Ve Emeklilere Müjdeli Haber: En Düşük Memur Maaşı 22 Bin Tl'ye Yükseldi, Emeklilere Yüzde 25 Zam!"

Türkiye'deki memur ve emekli kesimi, uzun bir bekleyişin ardından gelen yeni zam haberleriyle mutlu oldu. En düşük memur maaşı 22 bin TL’ye yükseltilirken, emeklilere de yüzde 25 oranında zam uygulandı. İşte detaylar...

Memur Ve Emeklilere Müjdeli Haber: En Düşük Memur Maaşı 22 Bin Tl'ye Yükseldi, Emeklilere Yüzde 25 Zam!

Yapılan son yasal düzenleme ile memur ve emekli maaşlarına yapılan zam oranları netleşti. Ortalama memur maaşı 25 bin TL'ye yükselirken, SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklileri de maaşlarını yüzde 25 zamlı olarak alacak. Bu güzel haberin ardından ilk ödemeler bugün itibarıyla memurlara yapıldı. Memur maaşları yüzde 17.55 oranında zamlı olarak hesaplara yattı. Ayrıca 1-15 Temmuz arasında oluşan 15 günlük maaş farkı da ödemelere eklenerek hesaplara yatırıldı. İşte detaylar...

Emekli ve Memur Maaşlarındaki Artışlar

Memurların ocak-haziran dönemindeki maaşlarına yüzde 17.55 zam yapıldı. Ayrıca bu zam oranına 8 bin 77 TL seyyanen zam da ilave edildi. Böylece en düşük memur maaşı 11 bin 848 TL'den 22 bin 17 TL'ye yükseldi. Seyyanen zam 15 Temmuz 2023 tarihinden itibaren geçerli olacak ve bu tarihe kadar ayrıca maaş farkı ödenmeyecek.

 Memur Ve Emeklilere Müjdeli Haber: En Düşük Memur Maaşı 22 Bin Tl'ye Yükseldi, Emeklilere Yüzde 25 Zam!" - Resim : 2

EYT ve Memur Emeklileri için Müjdeli Haber

Emekli olanlar için de sevindirici gelişmeler yaşandı. Yüzde 25'lik maaş zammı EYT (Erken Emeklilik Talepleri) ile emekli olanları da kapsıyor. Memur emekli aylıklarına yapılan yüzde 17.55'lik zam oranı yasayla yüzde 25'e tamamlandı. Böylece en düşük memur emeklisi maaşı yüzde 25 artışla 9 bin 877 TL oldu. Seyyanen zam, memur emeklilerinin maaş ve ikramiyelerine yansımadı. Bu zamların etkisiyle memur emeklilerinin maaşlarına yüzde 25 zamdan oluşan fark önümüzdeki günlerde hesaplara yatırılacak.

Emekli Maaşlarındaki Kök Maaş ve Zam Uygulamaları

Yapılan yüzde 25 zam emeklilerin kök maaşlarına uygulandı. Kök maaşı 6 bin TL'nin altında olan emeklilerin maaşları temmuzdan sonra da 7 bin 500 TL olarak ödenmeye devam edecek. Kök maaşı 7 bin TL olanların maaşı ise 8 bin 750 TL'ye yükseldi. Kök maaşı 6 bin TL'nin altında olan emekliler yıl sonuna kadar 7 bin 500 TL emekli maaşı almaya devam edecekler.

Kıdem Tazminatı Tavanı ve Sosyal Ödemelerdeki Artışlar

Son zam haberiyle birlikte kıdem tazminatı tavanı da 23.490 TL'ye yükseldi. Ayrıca hasta, yaşlı, engelli ve yakınlarına yapılan sosyal ödemelerde artışlar yaşandı. Evde bakım desteği 5 bin 97 TL'ye yükselirken, engelli yakını aylığı 1.874 TL'ye çıktı. Ailelere verilen çocuk bakım desteği ise 2 bin 421 TL ile 4 bin 358 TL arasında değişiyor.

Maaşlardaki Yeni Düzenlemeler

Son olarak, farklı pozisyonlardaki memur maaşlarında da artışlar yaşandı. Üniversite mezunu şube müdürünün maaşı 32 bin 451 TL'ye yükseldi. Üniversite mezunu memurun maaşı ise 22 bin 938 TL'ye çıktı. Hizmetli maaşı 20 bin 376 TL'ye, teknisyen maaşı ise 21 bin 915 TL'ye yükseldi. Üst düzey yöneticilerin maaşları da önemli ölçüde arttı.

Etiketler: emekli maaş