Bakan Mehmet Şimşek’ten Memur Ücret Zammı Açıklaması: Hedef Enflasyona Göre Ayarlanacak

Ücret düzenlemelerinde hedef enflasyon esas alınacak. Bu açıklamayı Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yaptı. Şimşek, “Ücretler hedef enflasyona endeksli olacak. Fakat çalışanlarımız enflasyona ezdirilmeyecek.” ifadelerini kullandı.

Bakan Mehmet Şimşek’ten Memur Ücret Zammı Açıklaması: Hedef Enflasyona Göre Ayarlanacak

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 2024-2026 dönemine ilişkin Orta Vadeli Plan (OVP) hakkında yerli ve yabancı haber ajanslarının temsilcileriyle bir toplantı gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen toplantıya, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’ın yanı sıra, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel katıldı. Toplantıda, OVP’nin temel hedefleri, öncelikleri ve politikalarına ilişkin sorular cevaplandırıldı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, toplantıda yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Önümüzdeki yıl, memur maaşlarına yapılacak zam enflasyonun bu yılki farkını da göz önüne alındığında çok yüksek olacak.

Bundan sonra ücret ayarlamalarında hedef enflasyona uyum sağlanacak. Ama çalışanlarımızın enflasyon karşısında mağdur olmasına izin vermeyeceğiz.

Dar gelirli vatandaşlarımızın satın alma gücünü kalıcı olarak yükseltmenin tek yolu enflasyonu tek haneye indirmek ve orada sabitlemektir. Programımızın da ana amacı, enflasyonu düşük tek haneye çekmek ve orada tutmaktır."