Apple'dan Android’e Geçiş Artık Kolaylaşacak! Dev Firma Harekete Geçti!

Dünyanın önde gelen teknoloji firması Google, İOS’tan Android cihazlara geçmek isteyenler için sorun yaratan konulara el attı. ‘’Android’e Geç’’ uygulamasında güncelleme! İşte detaylar…

Apple'dan Android’e Geçiş Artık Kolaylaşacak! Dev Firma Harekete Geçti!

Akıllı telefonların yaygınlaşması ile günümüzde birçok farklı yeni sorun da ortaya çıktı. Özellikle markalar arasında artan rekabet nedeniyle cihazlar arasında veri aktarımı konusunda bazı sorunlar görülebiliyor. Daha kapalı bir sistem olan Apple’ın İOS işletim sisteminden Adroid işletim sistemine sahip cihazlara geçiş birçok kullanıcı için sayısız zorluğu beraberinde getiriyor. Google ise İOS’tan Android’e geçmek isteyen kullanıcılar için bu süreci kolaylaştıracak. Andorid’e Geç uygulamasında yapılan güncelleme ile cihazlar arasında geçiş yapmak isteyenler için artık tüm veriler kolayca aktarılabilecek.

Andoroid’e Geç Uygulamasının Kapsamı Genişledi!

Google’ın birçok kullanıcıya kolaylık sağlayan uygulaması Android’e Geç, yeni güncelleme ile kapsamı genişledi. Google’ın Android’e Geç adlı İOS uygulaması kapsamında cihazlarındaki fotoğraf, video, kişiler ve diğer önemli verileri güvenli şekilde taşımak isteyenlere güvenli ortam sağlanıyor. Kablo ile uğraşmadan kolayca aktarım yapılabilecek. Son derece gerekli bir uygulama olmasına rağmen şu ana kadar Google Pixel modellerinde kullanılabiliyordu. Samsung ve Xiaomi gibi cihazlarda çalışmayan uygulama gelen güncelleme ile Android 12 çalıştıra tüm cihazlarda kullanılabilir hale geldi. Bu sayede çok daha geniş kapsamda kullanılabilecek.

İOS’tan Android’e Nasıl Geçilir?

Apple'dan Android’e Geçiş Artık Kolaylaşacak! Dev Firma Harekete Geçti! - Resim : 1

İOS işletim sistemine sahip cihazların kullanıcıları çoğu zaman verilerinin yeni Android cihazlarına aktarılamayacağı düşüncesi ile cihaz değiştirmekten kaçınıyor. Bu soruna çare olan Google ise Android’e Geç uygulamasının kapsamını genişleterek bu sorunu çözdü. Öte yandan Apple ise benzer bir uygulama ile İOS’a taşıma işlemlerini kolaylaştırıyor. 2022 itibariyle cihazlarındaki tüm verileri yei cihazlarına aktarmak isteyenler için kolaylık sağlanacak.

Sohbetleri Android’e Taşıma Nasıl Yapılır?

Birçok kullanıcı için WhatsApp ve diğer mesajlaşma uygulamalarında yer alan sohbet verilerinin aktarılması büyük önem arz ediyor. WhatsApp sohbet yedeği ve taşıma seçenekleri ile de bu soruna çözüm üretiyor. Farklı yöntemler kullanılarak da cihazlar arasında geçiş sağlanabiliyor.  

Etiketler: iOS, Android