AK Parti'nin Mart 2024 yerel seçimleri için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayları sızdı İşte AK Parti'ye İBB'yi geri kazanacak bomba aday

AK Parti'de Mart 2024'te yapılacak olan yerel seçimler için çalışmalar başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim gecesi balkon konuşmasında işaret ettiği İstanbul seçimleri AK Parti'nin en önemli gündem maddesi. Partililer İstanbul adayları için çalışmalara başladı. AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayları listesine adı yazılan ilk iki isim sızdı. İşte o bomba isimler

AK Parti'nin Mart 2024 yerel seçimleri için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayları sızdı İşte AK Parti'ye İBB'yi geri kazanacak bomba aday

Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Seçimleri'nden zaferle çıkan AK Parti'de Mart 2024'te yapılacak olan yerel seçimler için çalışmalar başladı. Mart 2019'da İstanbul'u CHP'ye kaptıran AK Parti, Mart 2024'e iddialı hazırlanıyor. CHP'nin ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim yenilgisinin yarattığı moral bozukluğunu da kullanmak isteyen AK Parti İstanbul için güçlü bir adayla seçime girmeye hazırlanıyor. AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday listesine yazdığı ilk iki isim ise kamuoyunun tanıdığı ve kendi alanlarında rüştünü ispat etmiş iki isim.

AK Parti'nin İstanbul adaylarından ilk ki Çevre ve Şehircilik Bakanlığı görevini yeni kabinede Mehmet Özhaseki'ye devreden Murat Kurum ve Esenler'de uzun yıllardır belediye başkanlığı yapan Mehmet Tevfik Göksu. 

AK PARTİ'NİN  YEREL SEÇİM PLANI İSTANBUL'U GERİ ALMAK ÜZERİNE KURULU

AK Parti'nin İstanbul adaylarını belirlerken dikkate aldığı kriterlerden biri kuşkusuz deprem ve kentsel dönüşüm. AK Parti'de adı adaylık için öne çıkan iki isim olan Murat Kurum ve Mehmet Tevfik Göksu, bu alanda rüştünü ispat etmiş iki isim. Mehmet Tevfik Göksu, Esenler'de hayata geçirdiği önemli kentsel dönüşüm projeleriyle dikkat çeken bir isim. Murat Kurum ise deprem bölgesindeki çalışmalarıyla takdir toplayan bir diğer aday. 

 

 

ERDOĞAN İSTANBUL SEÇİMLERİ İÇİN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 28 Mayıs'ta gerçekleşen seçimin ardından Kısıklı'daki konutunun önünde bekleyen vatandaşlara hitap etmiş ve İstanbul ile ilgili önemli mesajlar vermişti. "Yaptığı tercihle önümüzdeki 5 yıl boyunca ülkeyi yönetme sorumluluğunu bir kez daha bize tevdi eden milletimizin her bir ferdine teşekkür ediyorum. İnşallah sizlerin güvenine layık olacağız. 21 yıl layık olduğumuz gibi layık olacağız." diyen Erdoğan, konuşmasında yerel seçimlere de değinmişti.

2024'te yapılacak yerel seçimlere ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şimdi önümüzde 2024 var. Ne demek istediğimi anlıyorsunuz değil mi? 2024'te Üsküdar'ı da İstanbul'u da yerel seçimlerde kazanmaya hazır mıyız? Öyleyse durmak yok, çok çalışacağız" ifadelerini kullanmıştı.