İşte 'Aile destek ödemesi alanlara bayram ikramiyesi verilecek mi? sorusu cevabı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı dar gelirli ailere destek ödemeleri düzenli olarak sürdürüyor. Dar gelirli ailere yapılan desteklere bayram ikramiyesi verilecek mi merak ediliyor. Peki aile destek ödemesi alanlara bayram ikramiyesi ödenecek mi?

İşte 'Aile destek ödemesi alanlara bayram ikramiyesi verilecek mi? sorusu cevabı

2023 Kurban Bayramı'nın ilk günü 28 Haziran Çarşamba günü idrak edecek. Kurban Bayramı'nın 2. günü 29 Haziran Perşembe, 3. günü 30 Haziran Cuma ve 4. günü 1 Temmuz Cumartesi gününe denk geliyor. 2023''ün son dini bayramı olan Kurban Bayramı'na az bir süre kala bayram ikramiyeleri merak ediliyor. Kurban Bayramı'nda kimler bayram ikramiyesi alacak? Aile Destek ödemesi alanlara bayram ikramiyesi ödenecek mi? gelin soruların cevaplarına birlikte bakalım.

2023 KURBAN BAYRAMI İKRAMİYESİ NE KADAR? EMEKLİLERİN BAYRAM İKRAMİYESİ KAÇ PARA?

2023 Ramazan ve Kurban Bayramı'nda emekli bayram ikramiyesi 2 bin TL olarak ödenecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Emeklilerimizin bayramlarını kutlu geçirmeleri için 2018'den bugüne kadar 114 milyar lira bayram ikramiyesi ödenmiştir. 2023 yılı Kurban Bayramı ikramiyesi bayram öncesi, haziran ayı içerisinde ödenecektir." ifadeleri kullanıldı..

2023 BAYRAM İKRAMİYESİNE ZAM OLACAK MI?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni dönemin ilk kabine toplantısı sonrası milyonlara müjdeyi verdi. Emekli maaşları ve bayram ikramiyesi erkenden ödenecek. Erdoğan, "Güzel haberimiz emeklilerimize olacak, emeklilerimizin maaşları ve bayram ikramiyelerini kurban bayramı öncesinde ödeyeceğiz." dedi.

Emekli maaşı ve bayram ikramiyeleri için planlanan tarihler bugün yeni dönemin ilk Kabinesinde ele alındı. SSK emeklileri yaşlılık aylığı tahsis numarasına göre her ayın 17'si ile 26'sı arasında aylığını alıyor.

Nisan'da 2 bin liraya çıkarılan ikramiyede yeni bir artış da gündemdeydi fakat hesaplara yatan bayram ikramiyesi tutarı 2000 TL olarak hesaplara yattı.

 

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN HESAPLARA YATACAK?

17 Haziran itibariyle hesaplara yatmaya başladı.

 İşte 'Aile destek ödemesi alanlara bayram ikramiyesi verilecek mi? sorusu cevabı - Resim : 3

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE KADAR, KAÇ TL? ZAM VAR MI?

Emekli bayram ikramiyesi geçtiğimiz aylarda zamlanmıştı. Emekli bayram ikramiyesi 1100 TL'den 2000 TL'ye çıkarıldı. Kurban Bayramı  bayram ikramiyesine zam yapılmadı. 2 bin TL olarak hesaplara yatmaya başlandı.

 İşte 'Aile destek ödemesi alanlara bayram ikramiyesi verilecek mi? sorusu cevabı - Resim : 4

Aile Destek ödemesi alana bayram ikramiyesi var mı?

Hükümetten yapılan açıklamaya göre bayram ikramiyesi ödemesi sadece emeklilerin sahip olduğu bir hak ve o nedenle Aile Destek ödemesi alanlara bayram ikramiyesi ödemesi verilmiyor.

 

 

2023 KURBAN BAYRAMI'NDA KİMLERE BAYRAM İKRAMİYESİ ÖDENECEK?

Bayram ikramiyesi sadece emeklilere verilen bir ödemedir. O yüzden emekliler dışında başka kimseye bayram ikramiyesi ödenmez.

2023 KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN 2023?

2023 Diyanet takvimine göre Kurban Bayramı'nın ilk günü 28 Haziran Çarşamba günü idrak edecek. Kurban Bayramı'nın 2. günü 29 Haziran Perşembe, 3. günü 30 Haziran Cuma ve 4. günü 1 Temmuz Cumartesi gününe denk geliyor.

KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kurban Bayramı'na ilişkin açıklamada,

"Emeklilerimizin maaşlarını ve ikramiyelerini Kurban Bayramı öncesinde ödeyeceğiz. Asgari Ücret Tespit Komisyonumuzda çalışmalarına başlıyor. Kurban Bayramı ile ilgili turizm sektörümüzü hareketlendireceğine inandığım bir müjdeyi paylaşmak istiyorum. Bayramı 28 Haziran ile 1 Temmuz arasında idrak edeceğiz. 26 Haziran ve 27 Haziran günlerini de idari izin kapsamına almayı kararlaştırdık. Vatandaşlarımız hafta sonu ile birlikte 9 gün bayram tatili yapma imkanı bulacaktır." ifadelerine yer verdi.

Buna göre 26 Haziran Pazartesi ve 27 Haziran Salı günü çalışanlar idari izinli sayılacak.

EYT'li bayram ikramiyesi alacak mı?

Bağ-Kur kapsamında gelir ve aylık alanların da Haziran dönemi gelir/aylıkları ile bayram ikramiyelerinin Kurban Bayramı ikramiyeleri ile birlikte 22 Haziran tarihinde yatırılması gündemde.