Afrika'dan bir kötü haber daha! Biri bitmeden diğeri başlıyor yenisi yola çıktı geliyor..

Temmuz ayında başlayan baskın sıcaklık, ülkenin dört bir yanını etkisi altına aldı. Ağustos ayı geldiğinde ise, bunaltıcı havanın etkisi daha da artarak devam etti. Ancak şimdi yerini dolu ve yoğun sağanak yağışa bırakıyor. Özellikle Ege Bölgesi'nde bulunan iller için Pazar günü için yoğun yağış uyarısı yapıldı. işte detaylar...

Afrika'dan bir kötü haber daha! Biri bitmeden diğeri başlıyor yenisi yola çıktı geliyor..

Uzmanların uyarıları kesintisiz devam ediyor. Tamamen etkisini kaybetmiş gibi görünen bir sıcak hava dalgasının daha ülkemizi etkisi altına alacağı duyuruldu. Bu tarihten itibaren alınması gereken önlemler ve tedbirler kamuoyuyla paylaşıldı. Alanında uzman isimler, bu tarih aralığında özellikle belirli saatlerde dışarı çıkılmaması gerektiği konusunda ısrarlı. Uyarılar, insanların sağlığını ve güvenliğini koruma amacıyla önem taşıyor. Detaylar haberimizin devamında...

 

SICAK HAVA DALGASI YOLA ÇIKTI

Türkiye'yi etkisi altına alan sıcaklıklar vatandaşı bunaltmaya devam ediyor. Son günlerde etkisinin azalmasıyla birlikte derin bir nefes alan vatandaşa meteorolojik kaynaklardan kötü haber geldi. Yaz mevsimi başından itibaren küresel ısınma ve iklim değişikliğinin etkisiyle birçok sıcak hava dalgası ve hava olayları gündemde yer aldı.

 El Nino ile başlayan hava olayları yerini Eyyam-ı Bahur ve Basra sıcaklıklarına bıraktı. Geçtiğimiz günlerde ülkemizden ayrılan sıcak hava dalgaları üzerine bitti diye sevinirken üzen haber geldi. Yeni bir sıcak hava dalgasının Türkiye'ye doğru yola çıktığı, tarih verilerek paylaşıldı. Sıcaklık uyarısı kapsamında yaşlılar, kronik hastalar, hamileler ve çocukların saat 11.00 ile 16.00 arasında dışarı çıkmaması konusunda uyarılar geliyor.

BİTTİ DERKEN YENİSİ GELİYOR

Sosyal medya üzerinden hava olaylarına ve durumuna göre paylaşımlarda bulunan Hava Forum'dan yeni bir duyuru daha geldi. Twitter üzerinden yaptığı paylaşım ile kötü haberi verdi. Afrika'dan Türkiye'ye yeni bir sıcak hava dalgasının yola çıktığını belirterek tarih verdi.

 Sıcaklıkların 34 - 36 dereceye kadar yeniden yükseleceğini ifade eden Hava Forum, "Afrika'dan sıcak hava yola çıktı, bize doğru geliyor. Tahminlere göre 29-31 Ağustos arası hava bunaltıcı olacak. İstanbul'da 30 Ağustos Çarşamba rüzgar durma noktasına gelecek. Sıcaklık gölgede 34-36 dereceye ulaşacak. Hissedilen değerler ise maalesef 40 derecelere ulaşacak..." paylaşımında bulundu.

Afrika'dan bir kötü haber daha! Biri bitmeden diğeri başlıyor yenisi yola çıktı geliyor.. - Resim : 2

Afrika'dan bir kötü haber daha! Biri bitmeden diğeri başlıyor yenisi yola çıktı geliyor.. - Resim : 3

Etiketler: hava durumu