3 felaket birden geliyor! Manisa, Denizli, Aydın, Isparta, Muğlalılar şimdiden saklanın!

Türkiye Ağustos sıcaklarıyla mücadele ederken, El Nino- Eyyam-ı Bahur ülkeyi adeta ateş topuna çevirdi. Meteoroloji’den göre İzmir, Manisa, Uşak, Aydın, Denizli, Isparta ve Muğla çevrelerine bu kez dolu, sağanak yağış uyarısı geldi. Saatler kaldı… Dışarıda olanlar evlerine kaçsın. işte detaylar...

3 felaket birden geliyor! Manisa, Denizli, Aydın, Isparta, Muğlalılar şimdiden saklanın!

Temmuz ayında başlayan baskın sıcaklık, ülkenin dört bir yanını etkisi altına aldı. Ağustos ayı geldiğinde ise, bunaltıcı havanın etkisi daha da artarak devam etti. Ancak şimdi yerini dolu ve yoğun sağanak yağışa bırakıyor. Özellikle Ege Bölgesi'nde bulunan iller için Pazar günü için yoğun yağış uyarısı yapıldı. Yağışlarla birlikte dikkatli olunması ve gerekli tedbirlerin alınması öneriliyor. 

 

EGE BÖLGESİ İÇİN KRİTİK UYARI

Sıcak havalardan bir türlü kurtulamayan vatandaş için dolu uyarısı geldi. Kavurucu hava kuraklığı da beraberinde getirdi. Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcak hava bu kez yerini sağanak yağışa bırakıyor.

3 felaket birden geliyor! Manisa, Denizli, Aydın, Isparta, Muğlalılar şimdiden saklanın! - Resim : 2

BU KEZ DOLU VE SAĞANAK YAĞIŞ VURACAK

 

Hafta sonu için uyarılar yapan Hava Forum, İzmir, Manisa, Uşak, Aydın, Denizli, Isparta ve Muğla çevrelerinde yerel yağış ve dolunun yaşanacağını belirtti.

Hava Forum tarafından yapılan açıklamaya göre, “Pazar günü özellikle İzmir, Manisa, Uşak, Aydın, Denizli, Isparta ve Muğla çevrelerinde yerel ve ani sağanak yağmur, şimşek, yıldırım ve dolu gibi hava olayları gözlemlenebilir.” uyarısı yapıldı.

 

Etiketler: hava durumu