Adalet Bakanlığı Personel Alım İlanını Yayınladı! Farklı Pozisyonlarda 1500 Personel Alımı Yapılacak

Adalet Bakanlığında çalışmak üzere personel alımı başvuruları başlatılıyor. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından açıklanan bu ilanda farklı branşlara başvuru sağlanabilecek. Hangi pozisyonlarda başvuru yapılabilir? Başvuru şartları ve başvuru sürecine dair bilgiler haberimizde…

Adalet Bakanlığı Personel Alım İlanını Yayınladı! Farklı Pozisyonlarda 1500 Personel Alımı Yapılacak

Adalet Bakanlığı bünyesinde çalıştırılmak üzere 1500 personel alımı yapılacak. Bakan Bekir Bozdağ Kütahya'da katıldığı bir törende bunu net bir şekilde ifade etti. Tören sırasında; "Bakanlık bünyesinde 1500 yeni personel alımı yapılacak ve bu sayede kadrolar güçlendirilecek" diye dedi.

Hangi Kadrolarda Personel Alımı Yapılacak?

Adalet Bakanı tarafından yapılan bu yeni açıklama ile hangi gruplarda personel alımı yapılacağı merak edilmeye başlandı. Özellikle dikkat çekilen kadrolar arasında Hakim ve Savcı unvanı yerini alıyordu. Konuşmasının devamında özellikle adliyelerde gerçekleşen yeni düzenlemelere de dikkatleri çekti. "Mahkeme sayıları arttı. Bu nedenle kadronunda daha da güçlenmesi gerekiyor" diyerek ekledi. Özellikle kamu personel alımı Hakim ve Savcı alımı yapılacağını söyledi.

İlanın Detayları Belli Oldu!

Adalet Bakanlığı Personel Alım İlanını Yayınladı! Farklı Pozisyonlarda 1500 Personel Alımı Yapılacak - Resim : 1

Konu üzerine net açıklama Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından detaylandırıldı. "Yaklaşık olarak Türkiye içerisinde 78 adliye binasını 363'e çıkardık" diyerek hedefinden bahsetti.

"Önümüzdeki yıllar için adliyesi olmayan bir il bırakmayacağız" diyerek konuşmasına devam etti. "Şu anda 1500 Hakim ve Savcı alma planımız bulunuyor. Bunnların 1200'ü hukuk fakültesi mezunlarından olacak. 150'si avukatlık mesleğini icra edenlerden geriye kalan 150 ise idari yargıdan alınacak" diyerek açıklamasını yaptı.

Adalet Bakanlığı Personel Alımı Başvurusu Ne Zaman Olacak?

Savcı, Hakim kamu personeli alımının ne zaman yapılacağı merak edilen konular arasında. Adalet Bakanı konu üzerine net bir açıklama yapmazken çalışmalarımız devam ediyor diyerek de konuşmasının sürdürdü. Tüm bu açıklamayı Kütahya'da yeni açılacak bir Adalet Sarayının temel atma töreninde gerçekleştirmiştir. Personel alım sürecine dair başvuru koşulları ve başvuru yapılabilecek tarihler hakkında net bir bilgi henüz verilmedi.