2. el piyasalar için çarpıcı detay ortaya çıktı! ÖTV indirimi ile araç fiyatları düşecek mi? ÖTV indiriminde son durum!

Otomobil piyasalarında durgunluk devam ederken yeni düzenlemeler konuşulmaya başladı. Araç alacaklar ÖTV indirimi beklemeye devam ediyor. Peki, 2023’te ÖTV indirimi gelecek mi? İşte o detay…

2. el piyasalar için çarpıcı detay ortaya çıktı! ÖTV indirimi ile araç fiyatları düşecek mi? ÖTV indiriminde son durum!

Sıfır ve ikinci el araç piyasalarında yaşanan fiyat artışları sektörde de ciddi bir durgunluğa neden oldu. Otomobil satın almak isteyen pek çok kişi ÖTV indirimin beklemeye koyuldu. Konuya ilişkin önemli değerlendirmelerde bulunan sektör temsilcileri ve galericiler ise çarpıcı detayları paylaştılar.

İkinci el otomobil piyasalarda görülen durgunlukla beraber, geçen yıla nazaran çok daha düşük bir piyasa oluşturdu. Geçen yıla göre yüzde 8 oranında otomobil satışlarının düştüğü aktarılıyor. Oto galericiler ise sene sonuna dikkat çekti.

İKİNCİ EL PİYASALARDA DURGUNULUK DİKKAT ÇEKTİ!

2. el piyasalar için çarpıcı detay ortaya çıktı! ÖTV indirimi ile araç fiyatları düşecek mi? ÖTV indiriminde son durum! - Resim : 1

Türkiye’de birçok farklı sektörde olduğu gibi otomotiv sektöründe de fiyatların hızla yükselmesi piyasalarda ciddi bir durgunluğa neden oldu. Özellikle son dönemde artan enflasyon ve yüksek vergiler araç alımını zorlaştıran en temel unsurlar arasında yer almaktadır.

Geçen yıla göre ikinci el piyasalarında satış rakamlarının yüzde 8 oranında düştüğü görüldü. Geçtiğimiz yıla göre daha durgun bir piyasa yaşandığını ifade eden sektör temsilcileri, birçok kişi tarafından otomobillerin yatırım aracı olarak görülmeye başladığına da dikkat çekti.  

SENE SONUNDA DURGUNLUK BOZULACAK!

ÖTV indirim beklentisinin şimdilik kaybolmasının ardından ikinci el piyasalarda sene sonunda durgunluğun azalacağına dair beklentileri öne çıkmaya baladı. Yeni yıla sadece 2 ay kalmışken şu anda araç alarak yaştan 1 yıl zarar görmek istemeyen kişilerin bir süre daha beklemeye devam edeceği aktarılıyor.

Araç fiyatlarına bakıldığında ise yüzde 10 – 15 seviyelerinde geri gelmelerin görüldüğü aktarıldı. Bu oranlar kapsamında birçok kişinin bu geri gelmeleri göze aldıklarında bir şekilde ticaret döndüğü aktarıldı. İkinci el ve sıfır km araç piyasalarında yüksek fiyatların yanı sıra artan vergi oranlarının da araç alımının önünde önemli bir engel teşkil ettiği ifade ediliyor. ÖTV indirimi konusunda olumsuz görüşler ise dikkat çekmeye devam ediyor.