Ziraat Bankası Besicilik Kredisi Şartları Belli Oldu! Ziraat Bankası Faizsiz Kredi Detayları Neler?

Ziraat Bankası tarafından tarım ve hayvancılık alanında destek kredileri sunulmaya devam ediyor. Düşük faizli ve faizsiz kredi seçenekleri ile çiftçiler desteklenecek. Peki, 2 yıl geri ödemesiz kredi detayları neler?

Ziraat Bankası Besicilik Kredisi Şartları Belli Oldu! Ziraat Bankası Faizsiz Kredi Detayları Neler?

Ziraat Bankası besicilik kredisi kapsamında hayvancılıkla uğraşanlara avantajı geri ödeme seçeneklerini sunuyor. Uygun oranlar ve destek kredileri kapsamında vatandaşların birçok farklı alanda finansman ihtiyaçlarının karşılanması hedefleniyor. Çiftçilere düşük faizli ve faizsiz destek ödemelerine devam eden Ziraat Bankası, 2 yıl geri ödemesiz hayvancılık kredisi ile dikkat çekti.

Ziraat Bankası Hayvancılık Kredileri Duyuruldu!

Türkiye’nin köklü kamu bankası Ziraat, tarım ve hayvancılığın desteklenmesine yönelik özel kredi paketleri ile dikkat çekiyor. Besicilik kredisi kapsamında çiftçilerin özellikle hayvancılık faaliyetlerinde ihtiyaç duyacakları birçok finansman için destek veriliyor. Düşük faizli besicilik kredisi ile rahat ödeme seçenekleri de sunulması hedefleniyor.

Ziraat Bankası’nın hayvancılık üretimine ilişkin verdiği avantajlı kredi paketleri arasında şunlar ilk sırada yer almaktadır:

  • Damızlık Düve Yetiştiriciliği Kredisi,
  • Büyükbaş Hayvan Besicliği,
  • Sütçü ve Kobine Sığır Yetiştiriciliği vb.

Hayvancılıkla uğraşanların birçok farklı konuda ortaya çıkacak finansman ihtiyaçlarının karşılanması için Ziraat Bankası tarafından uygun kredi seçenekleri sunulmaya devam ediyor.

Ziraat Bankası Büyükbaş Hayvan Kredisi Desteği

Ziraat Bankası Besicilik Kredisi Şartları Belli Oldu! Ziraat Bankası Faizsiz Kredi Detayları Neler? - Resim : 1

Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri (TKK) tarafından hayvancılık kredilerinin kullandırılmasına ilişkin Nisan 2022’de yayımlanan 5362 sayılı Cumhurbaşkanlığı karına göre krediden yararlanma şartları belirlenmiştir. Söz konusu kararda büyükbaş hayvan besiciliğinde kullandırılacak işletme ve yatırım kredilerinin üst limiti 20 milyon TL olarak belirlenmiştir. Yatırım ve işletme kredilerinde ise uygulanacak indirim oranı ise yüzde 90 iken, işletme kredisi için yüzde 100 olarak belirlenmiştir. İlave faiz indirimlerinin uygulanması için farklı birçok kriter aranmaktadır.

İlave Faiz İndiriminden Yararlanma Şartları Neler?

Kararda yer alan 30 ilden birinde faaliyet gösterenler özellikli indirimlerden yararlanabilmektedir. Buna ek olarak atıl işletme alımı işletme kredisi için %10, yurt içinde doğan hayvan alımı, kullanımı işletme kredisi için %10, kendi yemini üretme mera kullanımı için işletme kredisi için %10 ilave faiz indirimleri sunulmaktadır.