Yaz Aylarında Artan Akne Problemlerinden Kurtulmak Mümkün Mü? Akneler Nasıl Yok Olur?

Havaların ısınması ile birlikte güneşin etkisi iyiden iyiye hissedilmeye başladı. Bu noktada hali hazırda cilt problemleri olanlar ve cilt rahatsızlıklarına meyilli olanlar, güneşten korunmanın doğru yollarını araştırmaya başladılar. İşte cildi güneş ışınlarından korumak için dikkat edilmesi gereken ayrıntılar…

Yaz Aylarında Artan Akne Problemlerinden Kurtulmak Mümkün Mü? Akneler Nasıl Yok Olur?

Cilt sağlığının korunması ve akne oluşumunun önlenmesi için dikkat edilmesi gereken temel adımlar bulunmaktadır. Bu adımların doğru bir şekilde uygulanması, herkesin kabusu haline dönüşen akne problemlerinden korunabilmeniz açısından oldukça önemlidir.

Kullandığınız Nemlendiriciye Dikkat Edin!

Hem yaz hem de kış aylarında oldukça önemli olan nemlendirici kullanımı, dikkat edilmesi gereken pek çok ayrıntıyı da bünyesinde barındırmaktadır. Bu kapsamda yapılan araştırmalara göre kullanılan nemlendiricilerin cildi koruyabilmesi için şu özelliklere sahip olmaları gerekmektedir:

  •          Gözenekleri tıkamaması
  •          Su bazlı olması
  •          İnce yapıda krem veya losyon olması
  •          Mümkünse tek bir içeriğe sahip olması

Cilt Temizliğine Dikkat Edin!

Yaz Aylarında Artan Akne Problemlerinden Kurtulmak Mümkün Mü? Akneler Nasıl Yok Olur? - Resim : 1

Cilt temizliği yaz- kış dikkat edilmesi gereken önemli konulardan birisi olarak karşımıza çıkmaktadır. Hava, el, makyaj malzemeleri ve diğer içerikler ile temas eden cilt akne, siyah nokta ve sivilce oluşumuna daha meyillidir. Özellikle yaz aylarında sıklık ile terleme durumlarının ortaya çıkması, gözeneklerin daha hızlı tıkanmasına ve doğal olarak da ciltte istenmeyen durumların göz önünde bulunmasına sebep olabilmektedir.

Cilt sağlığının korunabilmesi ve kusursuz bir cilde sahip olunabilmesi için cildin her gün mutlaka temizlenmesi gerekmektedir. Kimyasal içeriğe sahip olmayan cilt temizleme ürünlerinin tercih edilmesi, bu noktada oldukça önemlidir. Ayrıca temizlik esnasında bir pamuktan destek alınması, toniğin veya diğer ürünlerin el ile dağıtılmasından çok daha sağlıklıdır.

C Vitamini ve Güneş Koruyucular ile Koruma Altına Alın!

Ciltte akne oluşumunun önlenmesi için atılması gereken en temel adım, cilde hak ettiği değerin verilmesidir. Bu kapsamda nasıl ki fiziksel sağlığın korunması için dışarıdan takviyeler alınıyor, beslenme düzenine dikkat ediliyor ise cildinde doğal ve destekleyici içerikler ile buluşturulması gerekmektedir.

Cilde temas ettirmesi gereken en temel içerik C vitaminidir. Akne oluşumunu engellerken cildin ışıl ışıl parlamasını da sağlayan bu vitamin, temiz bir cilde uygulanmalıdır. Ayrıca hem yaz hem de kış aylarında güneş kremi kullanılması, olası cilt problemlerinin önüne geçmektedir.

Etiketler: akne, cilt bakımı