Vücudunuzu orantılı gösterin. Vücut tipinize göre doğru kıyafet seçimleri

Her kadının vücut tipi farklıdır ve ona göre giyinilmelidir. İşte vücut tipine göre doğru kıyafet seçimleri.

Vücudunuzu orantılı gösterin. Vücut tipinize göre doğru kıyafet seçimleri

Her vücut tipine uygun, o vücudu daha dengeli ve orantılı gösterecek bazı giyim tüyoları vardır. Vücut tipine göre giyinmek fiziği olduğundan çok daha orantılı bir şekle sokar. İşte vücut tipine göre kıyafet seçimleri ve daha iyi görünmek için tüyolar. 

Vücudunuzu orantılı gösterin. Vücut tipinize göre doğru kıyafet seçimleri - Resim : 1

Kıvrımlı bir vücut tipiniz varsa

Eğer kıvrımlı bir vücuda sahipseniz, çok şanslısınız demektir. Bol kıyafetlerden uzak durun zira kıvrımlarınız bol giysileri hak etmiyor. Dar kesimli, belinize oturan ve kalçalarınızın hatlarını ortaya çıkaran kıyafetler tercih etmelisiniz. Vücudu saran kalem ve streç elbiseler size çok yakışacaktır. Kısa ve bele oturan bluzlar, yüksek belli dar pantolonlar ve etekler size uygun kıyafetlerdir. 

Küçük göğüsleriniz varsa

Küçük göğüsler kadınların pek de mutlu olmadığı bir durumdur. Kıyafetlerin vücuttaki duruşunu oldukça etkileyen göğüs yapısı, ona uygun kıyafetler seçildiğinde daha düzgün görünür. Push-up olarak adlandırılan destekli iç çamaşırı giyerek göğüslerinizi olduğundan daha büyük gösterebilirsiniz. Ayrıca v yaka ve dar kesim bluzlar iş görecektir. Göğüslerdeki dikkati azaltmak için gösterişli kolyeler de seçebilirsiniz. 

Büyük göğüsleriniz varsa

Büyük göğüsleri olan kadınların her kıyafeti giymesi çok kolay değildir. Göğüsleri daha minimal gösterecek kıyafetler seçilirse görünüm biraz dengelenecektir. Küçük göğüslüler destekli iç çamaşırı tercih etmeliyken, büyük göğüslüler de toparlayıcıdan yana olmalılardır. Çok dar kıyafetler seçilmemelidir zira özellikle düğmeli dar kıyafetler göğüslerinizi çok geniş ve büyük gösterecektir. Belden oturan elbiseler kurtarıcı olabilir. 

Bacak boyunuz kısaysa

Herkesin bacakları gövdesinden daha uzun olmayabiliyor. Bacakları kısa olan kadınların bacaklarını daha uzun göstermesini sağlayacak etkili tüyolar var. Eğer bacaklarınız kısa ise, yüksek belli ve boru ya da bol pantolonlar tercih etmelisiniz. Bu pantolonlarla aynı renkte kalın kemer seçip paçaları hafif uzun tutarsanız ve son dokunuş olarak da hafif topuklu ayakkabı giyerseniz bacak boyunuz daha uzun görünecektir. Ayrıca üstünüzü de alttakiyle aynı renkte seçmelisiniz. Renkler zıt olduğunda kısa bacak daha çok ortaya çıkacaktır. Üst mümkünse daha kısa crop formda seçilmelidir. Son olarak tek renk belden oturan elbiseler de kurtarıcı parçalardır. 

Etiketler: giyim, moda, vücut tipi