Üniversite Öğrencilerine Vergisiz Cep Telefonu ve Bilgisayar Kampanyasının Tarihi Belli Oldu: İşte Vergisiz Olacak Telefon Marka ve Modelleri

Üniversite öğrencilerinin merakla beklediği vergisiz cep telefonu ve bilgisayar kampanyasının tarihi netleşti. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, düzenlemenin Meclis’in açılacağı ekim ayında yürürlüğe gireceğini duyurdu. Peki hangi marka ve model telefonlar vergisiz olacak? İşte son durum…

Üniversite Öğrencilerine Vergisiz Cep Telefonu ve Bilgisayar Kampanyasının Tarihi Belli Oldu: İşte Vergisiz Olacak Telefon Marka ve Modelleri

AK Parti’nin seçim döneminde verdiği sözlerden biri olan üniversite öğrencilerine vergisiz cep telefonu ve bilgisayar kampanyası, son Kabine Toplantısı’nda ele alındı. Kampanyanın detayları önümüzdeki günlerde açıklanacak.

ERDOĞAN’DAN MÜJDE

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 5 Eylül’de gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nın ardından basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, seçim sonrası gündemden düşmeyen vergisiz cep telefonu satışıyla ilgili olarak, bir sonraki Kabine Toplantısı’nda kampanyanın ayrıntılarını duyuracaklarını ifade etti.

ŞİMŞEK: MECLİS AÇILMALI

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise, Kabine Toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Yükseköğrenimdeki gençlere bir defaya mahsus cep telefonu ve bilgisayar alımında vergi muafiyeti getirilmesine yönelik bir çalışma yapılıp yapılmadığı sorusuna Şimşek, bu konuda bir çalışma bulunduğunu ancak henüz netleşmediğini belirtti.

Şimşek, konunun TBMM’nin yeni yasama yılına girdikten sonra gündeme gelebileceğini söyledi. “Yasal düzenleme gerektiren konularda tabii ki Meclis’in açılması şart. İdari karar gerektirenler, idari kararla halledilir. Zamanlama ve içerik konusunda kesinleşmemiş konularda yorum yapmayacağım.” diyen Şimşek, çalışmanın tamamlanmadığı konularda değerlendirme yapmasının yanlış olacağını vurguladı.

KAMPANYADAN KİMLER FAYDALANABİLECEK?

Kampanyadan yüksekokul ve açık öğretim dahil 7 milyon öğrenci faydalanabilecek.

HANGİ MARKALARDA GEÇERLİ OLACAK?

Vergisiz modeller Türkiye’de üretilen telefonları kapsayacak ve bir üst limiti olacak. Buna göre, vergisiz telefon kapsamına girecek bazı akıllı telefonların Samsung Galaxy A52, General Mobile Phoenix 5, Oppo Reno 5 Lite, Casper VIA X30 Plus, Reeder (S19 Max Pro S, S23 Pro Max, S19 Max Pro, S19 Max), Redmi Note 10S, TCL L7, OMIX X5, Vivo Y21S, Realme C21Y gibi Türkiye’de üretilen modellerden oluşması öngörülüyor. Huawei ve Apple ise bu listede bulunmuyor.

VERGİSİZ TELEFON SATIŞI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Yükseköğrenimdeki gençlere bir defaya mahsus cep telefonu ve bilgisayar alımında vergi muafiyeti sağlanmasına ilişkin bir çalışmalar sürüyor. Düzenlemenin yürürlüğe girmesi ise Meclis’in açılacağı ekim ayını bekliyor.