Türkiye'nin en büyük sorunu belli oldu: ASAL Araştırdı enflasyon hayat pahalılığı zirveye oturdu

Türkiye'de son zamanlarda gelen arka arkaya zamlar ve dövizde tarihi zirvelerin görülmesi insan yaşamını olumsuz etkiliyor. Peki Türkiye’nin en büyük sorunu ne? : ASAL araştırdı, sonuçlar şaşırttı…

Türkiye'nin en büyük sorunu belli oldu: ASAL Araştırdı enflasyon hayat pahalılığı zirveye oturdu

Türkiye'de özellikle seçimlerin ardından dövizde tarihi zirvelerin görülmesi, peş peşe gelen zamlar ve yüksek enflasyon etkisini fazlasıyla hissettirirken bu durum kamuoyu araştırma şirketlerinin anketlerine de yansıdı.

ASAL Araştırma Şirketi, Türkiye Siyasi Gündem Temmuz 2023 araştırmasının sonuçlarını açıkladı. 26 ilde 14-25 Temmuz tarihleri arasında 2 bin 520 kişiyle yapılan ankette katılımcılara açık uçlu olarak "Bugün Türkiye'nin en önemli sorunu ne?" ve "Sizce bugün Türkiye'nin sorunlarını hangi parti çözer?" soruları yöneltildi.

Türkiye'nin en büyük sorunu belli oldu: ASAL Araştırdı enflasyon hayat pahalılığı zirveye oturdu - Resim : 1

Ankete katılan yurttaşların verdiği yanıtlara göre, büyük çoğunluk Türkiye'nin en önemli sorunu "hayat pahalılığı" oldu. İşsizlik 5,2 olurken 'sorun yok' diyenlerin oranı 1,4 olarak gerçekleşti.

Türkiye'nin en büyük sorunu belli oldu: ASAL Araştırdı enflasyon hayat pahalılığı zirveye oturdu - Resim : 2

Türkiye'nin sorunlarını "AKP çözer" diyenler ile "hiçbiri çözemez" diyenler, neredeyse kafa kafaya çıktı. AKP diyenler yüzde 27,9, 'hiçbiri' diyenlerin oranı ise yüzde 26,7 oldu.