TOKİ beklemek istemeyenler buraya Ziraat Bankası peşin ödeyene 75 bin liraya 2+1 daire satacak!

Kasım ayının gelmesi ile bankalardan satılık gayrimenkuller için verilen ilanlar da güncellendi. Yapılan güncelleme sonrasında Ziraat Bankası'ndan satılık gayrimenkuller ile ev sahibi olmak istiyorum diyenlere kaçmaz fırsatlar sunuldu.

TOKİ beklemek istemeyenler buraya Ziraat Bankası peşin ödeyene 75 bin liraya 2+1 daire satacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklama ile başvurusu Eylül ayında başlayan TOKİ 250 bin sosyal konut projesi 1 Kasım 2022 tarihi itibari ile sona ermişti. Dev projede ilk olarak 100 bin adet olarak açıklanan sosyal konut sayısı sonrasında 250 bin adete çıkartılmıştı. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından yapılan açıklama ile TOKİ'ye toplam başvuru sayısı 8 milyon olarak açıklanırken geçerli kabul edilen başvuru sayısı ise 5 milyon olarak kesinleşmişti. Başvuru sayısının rekor seviyeye ulaşması ise ev sahibi olma hayali kuran kişilerin işlerini zorlaştırmıştı. Konut sahibi olmak istiyorum diyen kişiler için devreye bu seferde Ziraat Bankası girdi. 

TOKİ HAYALLERİ ZORA GİREN KİŞİLER İÇİN DEREYE ZİRAAT BANKASI GİRDİ! 

Konut sahibi olmak isteyen ancak yükselen ev fiyatları nedeniyle bu hayalleri artık imkansız hale gelen kişiler TOKİ'nin rekor kıran başvuru sayısı nedeniyle kurada isimlerinin çıkma şansı düştüğü için umutsuzluk yaşamıştı. Tam bu noktada devreye Ziraat Bankası girerken bankanın yayımladığı yeni Ziraat Bankası satılık gayrimenkul ilanları devreye girdi. Bankanın yayımladığı ilanlarda birbirinden ucuz konutlar sudan ucuz fiyatlarla satışa çıktı. 

TOKİ beklemek istemeyenler buraya Ziraat Bankası peşin ödeyene 75 bin liraya 2+1 daire satacak! - Resim : 1

Yayımlanan ilanlarda Türkiye genelinde farklı illerde çok sayıda satılık 2.el ilanına yer alırken mülkiyeti Ziraat Bankası'na geçen evler için vatandaşlara peşin ödeme şartı ile düşük fiyatlar sunuldu. Bitlis Merkez'de yer alan 2+1 ev için belirlenen satış fiyatı 75 bin TL olarak ilanda yer alırken sadece peşin teklif verilebileceği ilan bilgisinde yer aldı. 

TOKİ beklemek istemeyenler buraya Ziraat Bankası peşin ödeyene 75 bin liraya 2+1 daire satacak! - Resim : 2

ZİRAAT BANKASI SATILIK GAYRİMENKULLER İÇİN NASIL TEKLİF VERİLİR?

Bankanın satışa sunduğu tüm taşınmazlar kendi resmi internet sitesi olan Ziraat Bankası intengo üzerinden yayımlanmakta olup başvurularda yine internet üzerinden yapılmaktadır. Satışa sunulan konutlardan almak isteyen kişiler ilk olarak internet sitesine giriş yapmak için şifre almak zorundadır. Bunun için ilanda belirtilen tutar üzerinden belirlenen teminat tutarı en yakın Ziraat Bankası şubesine yatırarak sözleşme imzalanır ve kullanıcı şifresi alınır. 

Bu şifre ile sisteme giren kişiler başvuru yaparak teklif ver butonuna basarak teklifi verir. Teklif verilmesi ile 30 dakikalık geri sayım başlar bu süre sonuna kadar başka teklif veren olmazsa satış yapılır. Teklif gelmesi halinde 30 dakikalık geri sayım bir daha başlar ve satış bu şekilde devam eder.