TOKİ 24 ilde 163 bin TL fiyatla konut kampanyasını başlattı! Başvuru şartları ve tarihleri...

Dar ve orta gelirli vatandaşlara uygun fiyat ve geri ödeme koşulları ile ev sahibi olma olanağı sunan TOKİ kampanyalarında başvurular başladı. TOKİ kampanyalarında başvuru şartları neler? Kimler, nasıl TOKİ başvurusunda bulunabilir? İşte detaylar…

TOKİ 24 ilde 163 bin TL fiyatla konut kampanyasını başlattı! Başvuru şartları ve tarihleri...

Milyonlarca vatandaş ucuz fiyatlı ve uygun geri ödeme koşulları ile ev sahibi olmak için TOKİ kampanyalarını araştırmaya başladı. Ev sahibi olmak isteyenlerin hayallerinden biri olan TOKİ konut kampanyaları kapsamında başvuru şartları, başvuru tarihleri, kimlerin başvuruda bulunabileceği, kampanyaların gerçekleştirileceği iller merak ediliyor. Bu kapsamda araştırmalar devam ederken TOKİ kampanyalarında detaylar da belli oldu.

Başvuru Tarihleri

Düşük oranlı peşinat, düşük taksit ödemeleri ve uzun vadede kira öder gibi ev taksiti ödeme yöntemi ile ev sahibi olmak isteyen vatandaşlara yönelik kampanyalarını başlatan Toplu Konut İdaresi (TOKİ), yeni bir satış hamlesini devreye aldı. Konut kampanyalarını başlatan TOKİ, başvuru başlangıç tarihini de duyurdu. 24 il genelinde satışa çıkarılan TOKİ konutlarına başvurular 18 Temmuz 2022 itibariyle başladı. TOKİ konut kampanyasında başvurular tamamlandıktan sonra 24 il genelinde kura çekimleri gerçekleştirilecek. Vatandaşlar konut satışları için kampanyada başvuru şartlarını ve tarihlerini araştırıyor. 18 Temmuz 2022'de başlayan başvurular 4 Ağustos 2022 tarihine kadar devam edecek.

Peşinat, Vade ve Fiyat Bilgileri

TOKİ 24 ilde 163 bin TL fiyatla konut kampanyasını başlattı! Başvuru şartları ve tarihleri... - Resim : 1

TOKİ uygun fiyatlı konut satışı kampanyalarında 2+1 ile 3+1 dairelerin fiyatı 163 bin TL’den ve aylık taksit bazında 1.442 TL’den başlıyor. TOKİ kampanyalarında geri ödeme seçenekleri ise projelere göre değişiklik gösteriyor. Bu yöntemlere göre daireler yüzde 10, 12, 15 ve 25 peşinat karşılığında 96, 108, 120, 180 ve 240 ay vade imkanı ile satışa sunuluyor. TOKİ’nin sunduğu uygun fiyatlı konut kampanyasına katılmak isteyen vatandaşlar Halkbank ve Ziraat Bankası şubelerinden başvuruda bulunabiliyor.

Başvuru Şartları Neler?

TOKİ kampanyasına başvuruda bulunmak isteyen vatandaşların ilk olarak 18 yaşını doldurmuş ve Türk vatandaşı olmaları gerekiyor. Başvuru sahiplerinin kendileri, eşleri ve velayetindeki çocuklarına ait, Türkiye Cumhuriyeti sınırlarında kayıtlı bağımsız konut bulunmaması gerekiyor. Başvuru sahibinin ve aile bireylerinin daha önce TOKİ’den ev satın almamış olması gerekiyor. Vatandaşlar hane halkı adına tek başvuruda bulunabiliyor.

Etiketler: toki evleri