TOKİ 2022 sosyal konut projesinin ayrıntıları duyurulmaya başlandı! TOKİ konutları nereye kapılacak, kimler başvuru yapabilecek?

Ağustos ayının başında gerçekleştirilen kabine toplantısı sonrasında TOKİ’nin büyük sosyal konut projesini müjdeleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, herkesin kira öder gibi ev sahibi olabileceğini belirtmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın duyurusundan sonra TOKİ 2022 projeleri araştırılmaya başlandı. İşte ayrıntılar…

TOKİ 2022 sosyal konut projesinin ayrıntıları duyurulmaya başlandı! TOKİ konutları nereye kapılacak, kimler başvuru yapabilecek?

Ekonomi piyasalarının yukarı yönlü hareketleri, her sektörde olduğu gibi emlak sektöründe de fahiş fiyatlandırmaların ortaya çıkmasına sebep oldu. Hammadde fiyatlarının artışı sıfır konutların fiyatlarını yükseltirken, bu durumdan ikinci el konutlar da nasibini aldı.

Yeni dönemde kendi evinin sahibi olmak adına planlar yapan ancak ortaya çıkan fahiş rakamlar sebebi ile hayallerini ertelemek zorunda kalan vatandaşlar, konut fiyatlarının düşeceğine dair umutlarını yitirmeye başladı. Bu noktada devreye giren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1 Ağustos tarihinde düzenlenen kabine toplantısı sonrasında önemli bir duyuru yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, TOKİ’nin Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesini hayata geçirmeye hazırlandığını ve herkesin kira öder gibi ev sahibi olabileceğini belirtti. Peki, TOKİ konutları hangi illerde yapılacak? TOKİ ödemeleri nasıl tahsil edecek?

TOKİ’NİN SOSYAL KONUT PROJESİ DUYURULDU!

1 Ağustos tarihinde düzenlenen kabine toplantısı sonrasında önemli açıklamalara imza atan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni dönemde çok çeşitli faktörlere bağlı olarak yükselen konut fiyatlarına ilişkin vatandaşlara müjdesini verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, TOKİ’nin yakın zamanda Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesini hayata geçireceğini ve herkesin kira öder gibi ev sahibi olabileceğini belirtti.

TOKİ ÖDEMELERİ NASIL ALACAK?

TOKİ 2022 sosyal konut projesinin ayrıntıları duyurulmaya başlandı! TOKİ konutları nereye kapılacak, kimler başvuru yapabilecek? - Resim : 1

Yapılan ilk açıklamalara göre TOKİ konutları için ödemelerin yüzde 10’u peşin olarak alınacak. Kalan kısım ise 240 aya kadar taksitlendirilebilecek.

TOKİ KONUTLARINA KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

81 ilde hayata geçirilmeye hazırlanan TOKİ konutlarına, üzerinde herhangi bir mal varlığı bulunmayan vatandaşlar başvuru yapabilecek. İstanbul’da yaşayanlar için hane halkının aylık gelirinin 11 bin 500 TL’yi, diğer illerde yaşayanlar için ise 10 bin TL’yi geçmemesi istenecek. Ayrıca sosyal konut projesi kapsamında ilk kez evlenen gençlere, emeklilere, gazilere ve şehit yakınlarına özel kontenjan ayrılacak.

Etiketler: toki̇, toki kampanya