Tiktok Canlı Yayın Nasıl Açılır?

Tiktok’ta canlı yayın açmak son yıllarda oldukça popüler bir sosyal medya paylaşımı haline gelmiştir. Tiktok uygulamasında canlı yayın açarak aynı zamanda para da kazanabildiği için, kullanıcılar belirli şartları sağladıktan sonra canlı yayın açarak bu biçimde gelir elde etmeye çalışmaktadır.

Tiktok Canlı Yayın Nasıl Açılır?

Tiktok kullanıcıları Tiktok canlı yayını açarak hesaplarını hangi amaçla kullanıyorlarsa anlık olarak bununla ilgili yayın yapıp, takipleriyle etkileşimde bulunabilmektedir.

Tiktok’ta Canlı Yayın Şartları Neler?

Tiktok’ta canlı yayın yapılabilmesinin koşulları şu şekildedir:

  •          Tiktok’taki hesabınızın takipçi sayınızın en az 1000 kişi olması gerekmektedir.
  •          16 yaşından büyük olmanız gerekmektedir.

Bu iki şartı sağladığınız zaman Tiktok’ta canlı yayın açabilirsiniz ancak Tiktok algoritmasına takılmamanız ve yayınlarınızı sürdürmeye devam etmeniz için bu şartlar haricinde de dikkat etmeniz gereken bazı kurallar bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesi takipçi istemek, “takibe takip” dediğimiz sosyal medya etkileşimi gerçekleştirmek için yayın açmamalısınız. Dikkat edilmesi gereken diğer şey ise “topluluk kuralları” dediğimiz Tiktok uygulaması kullanıcılarının ortamına, genel düzene aykırı yayınlar yapmamalısınız.

TikTok'ta Canlı Yayın Nasıl Açılır?

Tiktok Canlı Yayın Nasıl Açılır? - Resim : 1

Tiktok’ta canlı yayın açabilmek için öncelikle cihazınıza iOS veya Android olması fark etmeksizin Tiktok uygulamasını indirmiş olmanız ve yukarıdaki şartları sağlayan bir hesapla Tiktok uygulamasına kayıtlı kullanıcılardan biri olmanız gerekmektedir. Tiktok uygulamasını açtığınızda karşınıza çıkan ekranın orta alt bölümündeki “+” (artı) simgesine tıklamalısınız. Çıkan seçeneklerden “Canlı” seçeneğine tıklamalısınız. (Eğer Tiktok canlı yayın açma şartlarını sağlamıyorsanız bu seçenek görünmeyecektir.) Ardından çıkan ekranda sizden yayınınız için bir başlık ve bir resim belirlemeniz istenecek. Başlığınızı ve resminizi ekledikten sonra “Canlı Yayına Geç” butonuna tıklamalısınız. Artık Tiktok canlı yayınıza başlayabilir, takipçilerinizle etkileşime geçebilir ve hatta belki bu yayınlarınızdan para bile kazanabilirsiniz.

Tiktok'ta Canlı Yayın Nasıl İzlenir?

Tiktok’ta canlı olarak yayın izlemeniz için Tiktok uygulamasına giriş yapmalısınız. Ardından hangi kullanıcının Tiktok canlı yayınına katılmak istiyorsanız, o Tiktok kullanıcısının profiline girmelisiniz. Profiline girdiğiniz Tiktok kullanıcısının profil resminin etrafında “LIVE” yazısı yer alan pembe renkli bir halka göreceksiniz, bu halkaya tıklayarak istediğiniz kullanıcının Tiktok canlı yayınına izleyen olarak katılabilir ve isterseniz canlı yayın sohbetinde yazışma yapabilirsiniz.