Son dakika: Bayram ikramiyeleri hesaplara yatmaya başladı!

Emeklilere ve diğer hak sahiplerine ödenen bayram ikramiyeleri hesaplara aktarılmaya başlandı. Kimin hesabına ne zaman ödeme geleceği belli oldu. İşte bayram ikramiyelerine ilişkin ayrıntılar…

Son dakika: Bayram ikramiyeleri hesaplara yatmaya başladı!

Milyonlarca emeklinin ve hak sahiplerinin heyecan içerisinde bekledikleri bayram ikramiyelerine ilişkin önemli bir açıklama yapıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan gelen açıklama ile birlikte ikramiye yatış tarihleri belli oldu.

Emekli Bayram İkramiyesi Ne Kadar?

2018 yılından bu yana emeklilerin ve diğer hak sahiplerinin hesaplarına aktarılmaya başlayan bayram ikramiyeleri için yeni yılın başından bu yana bir zam beklentisi oluşmuştu. Uygulamanın başladığı ilk yıl bin TL, sonrasında ise bin TL olarak belirlenmiş olan bayram ikramiyelerinin, geçtiğimiz yılın son çeyreğinde ekonomi piyasalarında gözlenen yukarı yönlü hareketler ve giderek artan enflasyon karşısında yeniden zamlanması bekleniyordu. Ancak milyonlarca emeklinin ve diğer hak sahiplerinin beklentileri Ramazan Bayramı öncesinde yapılan resmi açıklamalar ile suya düştü.

Geçtiğimiz aylarda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı bir açıklama yapmış ve emekli ikramiyelerine Ramazan Bayramı için zam yapılmayacağını bildirmişti. Yeni zammın Kurban Bayramı’na kaldığı konusunda büyük bir beklenti içerisine giren vatandaşların yüzlerin, bu bayram da gülmedi. Yapılan resmi açıklamalara göre emekli bayram ikramiyeleri, bu bayram da hesaplara bin 100 TL olarak aktarılacak.

Emekli Bayram İkramiyeleri Ne Zaman Yatacak?

Son dakika: Bayram ikramiyeleri hesaplara yatmaya başladı! - Resim : 1

Bu sene 9 Temmuz tarihinde başlayacak olan Kurban Bayramı öncesi emekli bayram ikramiyelerinin hesaplara ne zaman aktarılacağı merak konusu oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, emeklilerin ve diğer hak sahiplerinin kademeli olarak ikramiye ödemelerinden yararlanacaklarını ve ikramiye yatış tarihinin 2- 7 Temmuz olduğunu bildirdi.

İkramiye Tarihi Neye Göre Belirlenecek?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan gelen bilgiye göre emekli bayram ikramiyeleri kademeli olarak hesaplara aktarılacak. Yapılan açıklamalara göre kimin, ne zaman ödeme alacağı şu şekilde belirlendi:

  •          SSK aylık maaş alma günü 17, 18,19,20 ve 21 olanlara: 5 Temmuz
  •          SSK aylık maaş alma günü 22, 23, 24, 25 ve 26 olanlara: 6 Temmuz
  •          BAĞKUR’lu olanlara: 7 Temmuz
  •          Emekli sandığı aylık maaş alma günü 1’i olanlara: 2 Temmuz
  •          Emekli sandığı aylık maaş alma günü 2, 3, 4 ve olanlara: 2- 5 Temmuz