Şarjı hızlı bitenler, bataryası zayıflayanlar dikkat! Chrome güncellemesi ile şarj ve pil ömrü...

Şarjı çok hızlı bitenler bu güncellemeyi yaparak dizüstü bilgisayarlarının hem şarj süresini hem de pil ömrünü uzatabilir! Chrome güncellemesi sayesinde şarjınız şaşırtıcı derecede daha uzun gidebilir…

Şarjı hızlı bitenler, bataryası zayıflayanlar dikkat! Chrome güncellemesi ile şarj ve pil ömrü...

Dizüstü bilgisayar kullanımının en büyük problemlerinden biri, belli bir zamandan sonra kısalan pil ömrü ve çok azalan şarj süreleri oluyor. Dizüstü bilgisayar kullanıcıları bu sorunla baş etmek için çeşitli yöntemler deniyor ancak bu güncelleme yöntemi ile şarj sorunlarınızı çok kısa yoldan çözebilirsiniz. Chrome kullanan kişiler, söz konusu güncelleme sayesinde şarj sorunlarını çözebilecek ve arka planda çalışan sayfaları kısıtlayan bu güncelleme ile bilgisayarların pil ömrü de uzayacak. Peki Chrome güncellemesi nasıl yapılır, şarj ve pil ömrü nasıl uzatılır?

Google Chrome’un Yeni Özelliği Geliyor

Pil kullanımı ve pil ömrü, internet tarayıcıları arasındaki en büyük rekabet unsurlarından biri haline geldi. Bu alanda güçlü bir adım atan Google Chrome, yeni özelliği sayesinde daha uzun pil ve şarj ömrü sunmaya başladı. Söz konusu özellik hem performansı artıracak hem de cihazın pil ömrünü uzatacak. Pil ömrünü uzatman, şarjının daha uzun gitmesini sağlamak isteyenler artık bataryalarının hemen tükenmesini önleyebilecek. Bu sorunlar hangi güncelleme ile giderilebilir?

Bu Özellik Ne Sunuyor?

Şarjı hızlı bitenler, bataryası zayıflayanlar dikkat! Chrome güncellemesi ile şarj ve pil ömrü... - Resim : 1

Google Chrome tarayıcısının test kanalı olan “Chora Canary” üzerinde görüntülenen “Quick Intensive Throttling” isimli söz konusu özellik, sayfaların JavaScript etkinliklerini kısıtlayacak. Test içinde yer alan açıklama sonrasında bir web sitesinin açtıktan 5 dakika sonra arka planda olan etkinlik kısıtlanmaya başlayacak. Böylece arka planda birden çok sayfanın yüklenmesine de gerek kalmayacak. Uzun bir zaman sonra Chrome arka plandaki bu sayfalar için yeni bir adım atarak, özellikle batarya ömrüne ve performans artırmaya yönelik önemli bir hamle geliştirmiş olacak.

İşlemcinin Yükü Azalacak, Pil Ömrü Uzayacak

Google Chrome raporlarına göre “Quick Intensive Throtting” isimli özellikl açıldığında CPU süresinde de %10’a yakın bir artış yaşanıyor. Bu artışın sonucunda ise işlemcinin giriş ve çıkışları da daha hızlı gerçekleşmeye başlayacak. Arka planda çalışmaya devam eden sayfaları sessiz ve gizli moda almak, yenilemeleri de durduracak ve bu da şarjın daha uzun süre gitmesine katkı sağlayacak. İşlemcinin yükü bu sayede azalırken, Chorme bu özelliği WhatsApp ve borsa siteleri gibi belirli siteler için devre dışı tutacak.