Samsun, Tokat, Sivas ve Yozgatlılar donacaksınız! Meteoroloji tarih verip uyardı: Yaz sona erdi

Samsun, Tokat, Sivas, Yozgat gibi bölgelerde yaşayanlar için Meteoroloji'den önemli bir uyarı geldi: Kış ansızın kapıda! Hava durumu uzmanları, yaklaşan soğuk hava dalgasını tarih vererek duyurdu. Bu nedenle, kış hazırlıklarını yapma zamanı geldi. Kışlık giysileri çıkarma, sobaları yakma ve kapı-pencere gibi bölgeleri iyice kapatma zamanı geldi. Donma riskine karşı alınacak tedbirlerle, soğuk kış günlerine daha iyi hazırlıklı olunması konusunda uyarı geldi.

Samsun, Tokat, Sivas ve Yozgatlılar donacaksınız! Meteoroloji tarih verip uyardı: Yaz sona erdi

Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, önümüzdeki hafta için hava durumu tahminlerini X platformunda paylaştı. Ökten, Samsun, Tokat, Sivas ve Yozgat çevrelerinde hava sıcaklıklarının düşeceğini ve sonbaharın etkisini göstereceğini söyledi.

SERİN VE YAĞIŞLI GÜNLER GELİYOR

Ökten, bu bölgelerde yeni haftanın en serin yerleri olacağını belirtti. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altında seyredeceğini ve yağışlı havanın hakim olacağını ifade etti. Ökten, “Sonbaharı tam olarak hissedeceksiniz. Şemsiye ve montlarınızı hazırlayın” dedi.

METEOROLOJİ’DEN UYARI VAR 

Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü de ülkenin dört bir yanına meteoroloji uyarıları verdi. Bazı bölgelerde kuvvetli yağış, fırtına, dolu ve kar beklendiğini duyurdu. Vatandaşların olumsuz hava koşullarına karşı tedbirli olmaları istendi