Sağlık Bakanlığı'ndan açıklama geldi: Türkiye'de 9 kişide görüldü! Tedbiri elden bırakmayın

Kovid-19'un yeni varyantı Eris, dünya genelinde endişe yaratmış ve birçok ülkede görülmüştü. Türkiye ise bu yeni varyantı ilk kez tespit etti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamayla Eris varyantının Türkiye'de 9 kişide görüldüğünü duyurdu. İşte detaylar..

Sağlık Bakanlığı'ndan açıklama geldi: Türkiye'de 9 kişide görüldü! Tedbiri elden bırakmayın

Koronavirüs salgınına yönelik dünya genelinde devam eden mücadele sırasında yeni bir varyant olan Eris, Türkiye'ye de ulaştı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Eris varyantının Türkiye'de tespit edildiğini ve şu ana kadar 9 kişide görüldüğünü açıkladı. Ancak Bakan Koca, bu durumun endişe verici olmadığını vurguladı.

Bakan Koca, yaptığı açıklamada, "Hasta etme gücünün (virülansının) düşüklüğünü bildiğimiz Eris varyantı Referans Laboratuvarımızda yapılan incelemede 9 kişide görüldü. Yurt dışı temaslı ve aynı ildeki kişilerde görüldü." ifadelerini kullandı. Bu nedenle, Türkiye'deki mevcut tedbirlerin devam edeceğini ve toplumun büyüklerinin ve kronik hastalarının korunmaya devam edileceğini belirtti.

Eris Varyantının Belirtileri Neler?

Eris varyantının belirtileri, Dünya Sağlık Örgütü'ne göre diğer COVID-19 varyantlarının belirtilerine benzerlik göstermektedir. Bu belirtiler arasında ateş, öksürük, boğaz ağrısı, nefes darlığı veya solunum güçlüğü, kas ağrıları veya kas güçsüzlüğü, baş ağrısı, yorgunluk, burun akıntısı veya tıkanıklığı, tat veya koku kaybı, ishal veya mide rahatsızlığı bulunmaktadır.

Bu gelişmeler ışığında, Türkiye'de Eris varyantının görülmesiyle birlikte sağlık kuruluşları ve yetkililer, daha fazla önlem alarak vatandaşları bilgilendirmeye devam etmektedir.