Salgın uyarısı: O ilde yüzlerce kişi hastanelik oldu.. Yüksek ateş, kusma, bulantı, ishal! Yetkililerden uyarı geldi..

O ilde salgın krizi yaşanıyor! Yüzlerce kişi salgın hastalığa yakalanarak hastaneye kaldırıldı. İshal, kusma, bulantı gibi belirtilerle mücadele eden hastalar, yüksek ateş nedeniyle zor anlar yaşadı. Yetkililer, halkı su tüketimi konusunda uyararak, "İçmeyin" çağrısı yaptı. Durum oldukça endişe verici bir hal aldı. İşte detaylar...

Salgın uyarısı: O ilde yüzlerce kişi hastanelik oldu.. Yüksek ateş, kusma, bulantı, ishal! Yetkililerden uyarı geldi..

Ülkemizde son günlerde hızla yayılan bir salgın hastalık krizi yaşanıyor. Yüzlerce vatandaşımız bu salgın hastalığa yakalanarak sağlık sorunlarıyla mücadele ediyor. Hastalık belirtileri arasında ishal, kusma, bulantı ve yüksek ateş gibi semptomlar yer alıyor. Sağlık yetkilileri ve otoriteler, hastalığın yayılmasını engellemek ve vatandaşların sağlığını korumak amacıyla önlemler almaya çalışıyor. Durumun ciddiyeti nedeniyle vatandaşlar da sağlık otoritelerinin uyarılarını dikkate alarak gerekli önlemleri almaya çağrılıyor.

30 AĞUSTOS'TA ŞİKAYETLER ARTTI

Salgın uyarısı: O ilde yüzlerce kişi hastanelik oldu.. Yüksek ateş, kusma, bulantı, ishal! Yetkililerden uyarı geldi.. - Resim : 2

Adıyaman'ın Besni ilçesinde son günlerde hızla artan bulantı, kusma, ishal ve yüksek ateş gibi şikayetler, 30 Ağustos tarihinde doruk noktasına ulaştı.

Durumun ciddiyeti nedeniyle, binin üzerinde kişi aynı sağlık sorunlarıyla hastanelere başvurdu. Bu yoğun talep sonucunda hastanelerde uzun kuyruklar oluştu. Hastanelerde ayakta tedavi edilebilen hastalara ilaçlar verilirken, daha yoğun semptomlar gösteren hastalara ise serum tedavisi uygulandı.

 HASTALIĞIN SEBEBİ: İÇME SUYU

Yetkililer, bu hızlı artışın 'salgın' riskini doğurabileceği endişesiyle hızla önlem almaya başladılar. Uzman ekipler, vakaların neden kaynaklandığını belirlemek amacıyla çalışmalarını sürdürdüler.

Özellikle içme suyu kaynaklı bir etken olabileceği düşünüldüğünden, ilçe içme suyu şebekesinden numuneler alındı ve bu numuneler laboratuvara gönderildi. Su kaynağından gelen suyun analizi yapılarak, olası bir bulaşma veya sağlık riski belirlenmeye çalışılacak.

Salgın uyarısı: O ilde yüzlerce kişi hastanelik oldu.. Yüksek ateş, kusma, bulantı, ishal! Yetkililerden uyarı geldi.. - Resim : 3

YETKİLİLERDEN AÇIKLAMA

Yaşanan salgın sonrası Besni Belediyesi, “Son zamanlarda ilçe devlet hastanemizde artan salgın şikayetlerinden ötürü içme suyumuz ile alakalı yapılan yorumlara cevaben İlçe Sağlık Müdürlüğümüz ile yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde içme suyumuz ile alakalı herhangi bir durumun olmadığı, salgınla ilgili herhangi bir bağlantı veya bulaş riski bulunmadığını açıklamaz istiyorum. İçme suyu tedariki, arıtma ve dağıtım süreçleri sıkı denetim altındadır. Hijyen standartlarına sıkı sıkıya uyulmaktadır” şeklinde açıklama yaptı.

Çeşme suyunun içme amaçlı kullanılması konusunda uyarılarını yapan Besni Kaymakamlığı ise “İlçe merkezimizde son günlerde ishal vakalarında artış gözlenmekte olup, durumu ağır seyreden veya hastaneye yatışı yapılan vatandaşımız bulunmamaktadır. İçme suyu rutin testlerinde ve klor seviyelerinde olağan dışı bir durum görülmemekle birlikte tedbir amaçlı çeşme suyunun içme amaçlı kullanılmaması ilanen duyurulur” ifadeleriyle bir yazılı açıklama paylaştı.

Etiketler: salgın hastalık