Recep Yakuphan kimdir? Recep Yakuphan aslen nerelidir, kaç yaşında?

Saadet Partisi’nin Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Recep Yakuphan oldu. Peki, Recep Yakuphan kimdir? Recep Yakuphan aslen nerelidir? Recep Yakuphan kaç yaşında? Recep Yakuphan'ın işi ne? İşte Recep Yakuphan’ın özgeçmişi...

Recep Yakuphan kimdir? Recep Yakuphan aslen nerelidir, kaç yaşında?

Recep Yakuphan Saadet Partisi’nin Trabzon Belediye Başkan Adayı olarak gösterildi. Peki, Recep Yakuphan kimdir? Recep Yakuphan aslen nerelidir? Recep Yakuphan kaç yaşında? Recep Yakuphan'ın işi ne? İşte Recep Yakuphan’ın özgeçmişi...

Recep Yakuphan kimdir?

Recep Yakuphan 1963 yılında Trabzon Dernekpazarı’nda doğdu. Eğitim hayatına Gülen Mahallesi İlkokulu’nda başladı. Daha sonra Trabzon Atatürk Ortaokulu’nda eğitimine devam etti.

1980 yılında Trabzon Lisesi’nden mezun oldu. Bir yıl Berlin'de Almanca öğrenimi gördükten sonra 1981 yılında başladığı KTÜ Mimarlık Bölümü’nü 1986'da tamamladı. Aynı yıl KTÜ Mimarlık Bölümü Şehircilik Kürsüsü’nde başladığı yüksek lisans eğitimini 1988 yılında tamamlayarak yüksek mimar oldu.

recep yakuphan kimdir

1991 yılından günümüze Trabzon Ortahisar'da mimar/müteahhit olarak çalışmaktadır.

1991-1998 yılları arasında Refah Partisi Trabzon İl Yönetim Kurulu üyeliği ve Tanıtma Başkanlığı yapan Yakuphan, Saadet Partisi Trabzon Kurucu İl Başkan Yardımcılığı ve Saadet Partisi Trabzon İl Başkan Başdanışmanlık görevini yürütmektedir.

İyi derecede Almanca bilen Recep Yakuphan, evli ve beş çocuk babasıdır.