Petrol piyasalarında dalgalanma başladı! Pompada fiyatlar bir kez daha değişti! İşte 5 Aralık 2022 benzin, motorin ve LPG fiyatları

Brent tipi petrolün varil fiyatındaki hareketlilik pompaya yansımaya devam ediyor. Sektör temsilcilerine göre, geçtiğimiz gün zam alan motorinin litresine şimdi de indirim gelmesi bekleniyor.

Petrol piyasalarında dalgalanma başladı! Pompada fiyatlar bir kez daha değişti! İşte 5 Aralık 2022 benzin, motorin ve LPG fiyatları

Bu senenin ekonomik tabloyu tarif etmek için anahtar kelimesi resesyon oldu. Resesyona giden bir dünyada her türlü sektördeki sıkıntılar Rusya ve Ukrayna arasındaki sıcak temas ile daha da tetiklenirken; bu sıkıntıların çıktıları da somut bir şekilde görülmeye başlandı. Özellik bu durumlardan etkilenen petrol piyasaları, bu sene bir türlü dengeye oturamadı.

Petrol piyasalarında seyreden dengesiz fiyatları, WTI petrol tipinden brent petrol tipine kadar tüm petrol ürünlerinde her gün değişen değerleri ortaya çıkarmaya başladı. Petrolün fiyatının yanı sıra sürekli değişen dolar/TL kuru da Türkiye’de akaryakıt fiyatlarını etkileyen bir etmen haline geldi. Piyasalarda aralık ayının başı itibariyle değişen grafik, bugün bir kez daha akaryakıt fiyatlarına yansıdı.

MOTORİNE İNDİRİM BEKLENİYOR

Kasım ayının son haftasını indirimler ile geçiren motorin ya da mazot bazlı akaryakıt ürünleri, arka arkaya dört kez indirim aldı. Toplamda 3 TL’den fazla indirim ile buluşan motorinin litresi 22 TL bandına kadar gerilemişti. Ancak brent tipi petrolün fiyatında görülen hareketlilik motorine zammı getirdi.

Aralık ayına zam ile başlayan motorinin litresi, son zammı 3 Aralık 2022 tarihinde aldı. Litre başına 1 lira 16 kuruş zam alan motorine bu kez indirim beklendiği öğrenildi. Motorine 6 Aralık 2022 tarihinden itibaren geçerli olmak kaydıyla indirim bekleyen sektör temsilcileri, indirimin litre başına 69 kuruş olacağını bildirdi. Öte yandan benzin ya da LPG fiyatlarında herhangi bir değişiklik beklenmediği öğrenildi.

AKARYAKIT FİYATLARI DEĞİŞİKLİK YAŞIYOR

Petrol piyasalarında dalgalanma başladı! Pompada fiyatlar bir kez daha değişti! İşte 5 Aralık 2022 benzin, motorin ve LPG fiyatları - Resim : 1

Gelen zam ve indirimler yeniden gün aşırı olmaya başlamışken; akaryakıt fiyatlarında rakamlar da gün aşırı olarak değişiyor. Motorine gelecek son indirim öncesi, bugün başta büyükşehirler olmak üzere tüm Türkiye’de akaryakıt fiyatları ortaya çıkmış bulunuyor. İşte 5 Aralık 2022 benzin, motorin ve LPG fiyatları:

  • İstanbul

Motorin: 23,61

Benzinin: 20,19

LPG: 10,80 TL

  • Ankara

Motorin: 23,77

Benzinin: 20,37

LP: 10,79 TL

  • İzmir

Motorin: 23,82

Benzinin: 20,37

LPG: 10,54 TL