Pandeminin Etkisi Devam Ederken Geliri Düşenlere Maddi Destek Devam Ediyor: Hemen Başvurabilirsiniz!

Gelir kaybı desteği ile ilgili tüm detayları yazımızda sizler için hazırladık. Sizler de gerekli adımları takip ederek gelir kaybı desteği imkanlarından faydalanabilirsiniz.

Pandeminin Etkisi Devam Ederken Geliri Düşenlere Maddi Destek Devam Ediyor: Hemen Başvurabilirsiniz!

Gelir kaybı desteği tanımı pandemi nedeni ile işini kaybeden ya da olumsuz maddi dönemlerden geçen kişilere verilen destek paketinin genel adıdır. Gelir kaybı desteği, hükümet tarafından pandemi kaynaklı işini kaybeden ya da zorluk çeken kişilere verilen 1000 TL tutarındaki paranın diğer adıdır.

Bu destek türüne başvuru yapan kişilere kolaylık ile destek verilmektedir. Bu destekler sayesinde kişiler zararlarını çıkararak kendi işlerini yapmaya ve paralarını kazanmaya devam edebilirler.

Pandemi sona erdikten sonra da 2022 yılında güncel olarak verilmeye devam eden gelir kaybı desteği sayesinde kişiler güncel olarak da bu destekten faydalanmaktadırlar. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada bu desteğe başvurmak için E – Devlet Kapısı Uygulaması kullanılabilir diye bildirilmiştir.

Gelir Kaybı Desteği Kaç Paradır?

Pandeminin Etkisi Devam Ederken Geliri Düşenlere Maddi Destek Devam Ediyor: Hemen Başvurabilirsiniz! - Resim : 1

Gelir kaybı desteği miktarı aylık olarak 1000 TL olacak şekilde belirlenmiştir. Bu destek 3 ay verilmektedir ve 3 ayda toplam 3000 TL olacak şekildedir. Bu desteğe ek olarak iş yerinin kira olması durumunda büyükşehir belediyeleri tarafından 750 TL miktarında kira desteği de verilmektedir. Bu kira desteği de 3 aylık olmak ile birlikte toplamda 2250 TL’dir. Gelir kaybı desteği alan kişilerin bu kira desteğine başvurması da mümkündür. Kira desteği ve gelir kaybı desteği alan kişilerin aldığı aylık destek toplamda 1750 TL civarındadır. Fakat bu noktada dikkat edilmesi gereken şey, dükkanın kira bedeli verilen desteğin altında ise kira bedeli kadar destek verilmektedir.

Gelir Kaybı Desteği Başvurusu Nasıl Yapılır?

Gelir kaybı desteği başvurusu yapmak için E – Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirilir. E – Devlet şifresi ve TC kimlik numarası ile sisteme giriş yapılır. Şifresi olmayan kişiler PTT şubelerine giderek şifrelerini anında alabilirler.

Sisteme giriş yapıldıktan sonra arama kısmına Geli Kaybı Desteği yazılarak aratılmalıdır. Yapılan arama sonucunda çıkan sayfadan kolaylık ile başvuru yapılabilir. Yapılan başvurular ilgili birimlerce kısa bir sürede incelenerek sonuçlanır. Başvurusu olumlu sonuçlanan kişiler kolaylık ile desteği alabilir. Başvuruları olumsuz sonuçlanan kişiler ise gerekli koşulları gözden geçirerek tekrardan Gelir Kaybı Desteği başvurusu yapabilirler.