ODD Verileri Açıkladı: O İki Marka Haziran Ayında Hiç Satış Yapamadı!

Her ay otomotiv sektörüne ilişkin çalışmalar yürüten ve elde ettiği verileri kamuoyu ile paylaşan Otomotiv Distribütörleri Derneği, temmuz ayına girilmesi ile birlikte yeni sonuçları yayınladı. İşte ODD tarafından yayınlanan sonuçlara ilişkin ayrıntılar…

ODD Verileri Açıkladı: O İki Marka Haziran Ayında Hiç Satış Yapamadı!

Otomotiv sektörü, geçtiğimiz yılın son aylarında döviz kurlarının ve altın fiyatlarının ulaştığı rekor seviyeler sonucunda derin bir darbe almıştı. O dönem içerisinde satışa sunulan ikinci el ve sıfır kilometre araçlar nerede ise 2- 3 katına çıkarak, sektörün bir anda tepetaklak olmasına ve satışların durma noktasına gelmesine sebep olmuştu.

Yeni döneme girilmesi ile birlikte sektörde gözlenen fahiş fiyatlandırma politikalarının düzeleceğini ve kendi araçlarına daha uygun fiyatlar karşılığında kavuşacaklarını ümit eden vatandaşlar, 2020 yılında başlamış olan koronavirüs salgınından ötürü yaşanan çip krizinin otomotiv sektöründe ki etkilerini arttırması sonucu hayal kırıklığına uğradılar. Pek çok marka ara ara indirim kararı almasına rağmen otomobil fiyatları yine de vatandaşların bütçelerinin rahatlık ile karşılayabileceği seviyelere ulaşmadı.

Otomotiv sektöründe gözlenen fiyatların satışları nasıl etkilediği, ilerleyen zamanlarda araç fiyatlarında azalışların gözlenip gözlenmeyeceği merak konusu olmuşken Otomotiv Distribütörleri Derneği sektörde yürütmüş olduğu çalışmanın sonuçlarını yayınlandı. ODD, birçok markanın satışlarına devam ettiğini ancak iki markanın son dönemde hiç satış yapmadığını kaydetti.

ODD Verileri Yayınlandı!

Geçtiğimiz günlerde son çalışması ile elde ettiği verileri yayınlayan ODD, otomobil satışlarının geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 2,9 arttığını ve 64 bin 134 adete ulaştığını belirtti. Hafif ticari araçların satışlarında ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5,5 oranında azalma olduğunu belirten ODD, satılan araç sayısının 16 bin 518 olduğunu açıkladı.

En Çok Satın Alınan Araçlar Belli Oldu!

ODD Verileri Açıkladı: O İki Marka Haziran Ayında Hiç Satış Yapamadı! - Resim : 1

ODD tarafından yayınlanan rapora göre en çok tercih edilen araç markasının 17 bin 871 adetlik satış ile Fiat, ikinci markanın 12 bin 438 adetlik satış ile Renault ve üçüncü markanın ise 6 bin 640 adetlik satış ile Ford olduğu öğrenildi.

İki Marka Hiç Satış Yapmadı!

ODD raporuna göre Lamborghini ve Smart markalarının haziran ayında hiç satış yapmadıkları bilgisi kaydedildi.