Ocak 2024’te emekli maaşlarına tarihi zam: Enflasyon farkı ve intibak zammı ile en düşük maaşında 7500 TL tarih oluyor

Ocak 2024’te emekli maaşlarına yapılacak zam, son dakika haberleriyle gündeme geldi. Emekli maaşlarına yüzde 20 oranında zam yapılacağı ve enflasyon farkı ile intibak zammının da ekleneceği belirtildi. Böylece en düşük emekli maaşı 7500 TL’yi aşacak ve bu maaşı alan emekliler sevinecek. Ocak 2024’te 7500 TL maaş alan emekliler ise tarihe karışacak. Bu zam, emeklilerin alım gücünü artıracak ve ekonomiye canlılık katacak .

Ocak 2024’te emekli maaşlarına tarihi zam: Enflasyon farkı ve intibak zammı ile en düşük maaşında 7500 TL tarih oluyor

Emekli maaşlarına Ocak 2024’te yapılacak zam, son dakika haberleriyle gündeme geldi. Emekli maaşlarına yüzde 20 oranında zam yapılacağı ve enflasyon farkı ile intibak zammının da ekleneceği belirtildi. Böylece en düşük emekli maaşı 7500 TL’yi aşacak ve bu maaşı alan emekliler sevinecek. Ocak 2024’te 7500 TL maaş alan emekliler ise tarihe karışacak. Bu zam, emeklilerin alım gücünü artıracak ve ekonomiye canlılık katacak.

Emeklilerin maaş zammı son dakika gelişmesi… Türkiye’de milyonlarca emekli vatandaş ocakta maaşlara gelecek zamları yakından takip ediyor ve merakla bekliyor. Temmuz ayında emeklilere yüzde 25 oranında zam yapılmış ve bu oranlar büyük tepki çekmişti. Milyonlarca emekli vatandaş yapılan düşük maaş zammı nedeniyle geçim sıkıntısı yaşarken emeklilere yeni bir zam haberi daha geldi. Ocak 2024’te emekli maaşları Sil Baştan değişecek. Üstelik zam oranlarına ilişkin de ipuçları gelmeye devam ediyor. Son dakika haberine göre 2024 Ocak ayında en düşük emekli maaşına rekor zam yapılacak. Peki ocakta en düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

EMEKLİLER KÖK MAAŞ MAĞDURU OLDU

Temmuz ayında emekli maaşlarına yüzde 25 oranında artış yapılmıştı. Ancak bu artış kök maaşı üzerinden yapıldığı için milyonlarca emekli mağdur oldu. Yani 7.500 TL maaş alan 5 milyon emeklinin maaşı Temmuz ayında hiç değişmedi. En düşük emekli maaşına Hiç zam gelmemesi nedeniyle bir süredir emeklilerinde tepkileri vardı. Emekliler için yeni gelişmeler yaşanıyor. Milyonlarca emeklinin kök maaşına düzenleme yapılacağı konuşuluyor. Yapılacak olan bu düzenleme ile birlikte emekli maaşında kök maaş probleminin tamamen çözülmesi bekleniyor.

OCAKTA EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞINA YÜZDE 50 ZAM KONUŞULUYOR

Ara zam beklentisi içinde olan emekliler ne yazık ki bu hayallerine de kavuşamamıştı. Şimdi gözler emeklinin Ocak zammına çevrildi. Ocak ayında en düşük emekli maaşına beklenen zam oranları da yavaş yavaş netlik kazanıyor. Uzmanlar tarafından yapılan emekli maaşı zammı hesaplamalarına göre Ocak ayında beklenen zam oranı en az %50 oldu. 16 milyon emekli vatandaşın maaşının ocakta rekor düzeyde artırılması planlanırken en düşük emekli maaşına da seyyanen zam yapılacağı konuşuluyor. Seyyanen artışla birlikte en düşük emekli maaşının geleceği rakamın ise 12.000 TL olacağı tahminler arasında.

EMEKLİYE ZAM TAKVİMİ BELLİ OLDU

Diğer yandan merakla beklenen emekli maaş zammı takvimi de belli oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre Ocak 2024’te emekli maaşlarına yapılacak zam 4 Ocak tarihinde belli olacak. Türkiye İstatistik Kurumunun 4 Ocak tarihinde 6 aylık enflasyon verisini açıklamasıyla birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan da refah payını duyuracak. Böylece emeklinin 2024 yılının ilk yarısına ilişkin maaş zammı da kesinlik kazanacak.