Netflix Yaratılan' dizisi nerede çekildi? Yaratılan çekimleri hangi il, ilçede gerçekleşti

Netflix'in yeni dizisi 'Yaratılan', Frankenstein romanından ilham alınarak hazırlandı. Dizi, Osmanlı İmparatorluğu'nun son dönemlerinde geçen ve ölümün sırrını arayan iki hekimin hikayesini anlatıyor. Peki dizinin çekimleri nerede gerçekleşiyor?

Netflix Yaratılan' dizisi nerede çekildi? Yaratılan çekimleri hangi il, ilçede gerçekleşti

Netflix, 20 Ekim 2023 tarihinde izleyicilerle buluşacak olan yeni dizisi 'Yaratılan'ın yayınladı. Dizinin yazarlığını ve yönetmenliğini Çağan Irmak üstlendi. Başrollerinde Erkan Kolçak Köstendil ve Taner Ölmez'in yer aldığı dizide, maceraperest, isyankâr, zeki ve başarılı tıp talebesi Ziya ve dahilik ve delilik arasındaki ince çizgide bulunan İhsan’ın hikayesi anlatılıyor. Dizi, Frankenstein romanından esinlenerek hazırlandı. Netflix, Türkiye'de ürettiği yeni dizilerden biri olan 'Yaratılan' ilgi uyandırdı. Dizinin yazarlığını ve yönetmenliğini Çağan Irmak yaparken, yapımcılığını O3 Medya üstlendi. Dizi, 8 bölümden oluşuyor ve 20 Ekim 2023 tarihinde Netflix'te yayınlandı. Peki Yaratılan dizisi nerede çekildi?

'Yaratılan' dizisinin konusu nedir?

'Yaratılan' dizisi, Osmanlı İmparatorluğu'nun son dönemlerinde Bursa-İstanbul hattında geçen bir öyküyü konu alıyor. Dizide, maceraperest, asi, heyecanlı ve zekası bedenine sığmayan genç tıp talebesi Ziya’nın en büyük dileği, çok iyi bir hekim olup tıbbın çare bulamadığı birçok salgın hastalığa derman olabilmektir. İstanbul’da tanıştığı delilik ve dahilik arasında duran hekim İhsan, onu bu dünyada anlayabilen tek kişi olmuştur. Birbirini bulan bu iki eksantrik ve yaralı ruh, beraber giriştikleri gizli ve yasaklı deneyin bedellerini ağır bir şekilde ödeyeceklerdir. Zira kodlarını çözmeye çalıştıkları kadim bir yazı onları adeta felaketin kapısına getirip bırakır.

'Yaratılan' dizisinin oyuncu kadrosunda kimler var?

'Yaratılan' dizisinin başrollerinde Erkan Kolçak Köstendil ve Taner Ölmez yer alıyor. Erkan Kolçak Köstendil Ziya karakterini, Taner Ölmez ise İhsan karakterini canlandırıyor. Dizinin diğer oyuncuları arasında ise; Bülent Şakrak, Devrim Yakut, Şifanur Gül, Engin Benli, Şehsuvar Aktaş, Sema Çeyrekbaşı, Durul Bazan, Ekremcan Arslandağ, Macit Koper, Şennur Nogaylar ve Ümmü Putgül bulunuyor.

'Yaratılan' dizisi nerede çekildi?

'Yaratılan' dizisinin çekimleri, İstanbul'un Beykoz ilçesinde gerçekleştirildi. Beykoz, film ve dizi çekimleri için uygun bir yer olarak biliniyor. Dizinin çekimleri sırasında Beykoz'un tarihi ve doğal güzellikleri de ekrana yansıdı. Dizinin setinden paylaşılan fotoğraflar da ilgi gördü